Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fess az üvegre - belülről!

A füstszínű palackok belső festése egy egyedülálló kínai művészet. Kell hozzá egy különlegesen tervezett karcsú toll, amelynek szára a nyakánál meg lett hajlítva. Kellgy speciális formájú, tömzsi, rövidnyakú palack. És kell egy rezzenéstelen, biztoskezű művész, aki ezeket használja. A palacküreg szűk belső tere rátermett művészt igényel, hogy éles vázlatokat és szépírást karcoljon a palack belső felszínére. Az eredmény a tájak, csendéleekt, portrék, és szépírások kitűnő miniatúrája, ami sok gyűjtőt gyönyörködtet.

Tovább


A rémisztés művészete

A sütőtökből nem csak unalmas lámpásokat, vigyorgó tökfejeket, és egyéb idétlenségeket lehet faragni. Egy ügyes kéz, és az élénk fantázia igazi rémisztő csodákra képes. Hogyan lesz egy egyszerű sütőtökből egy művész kezében igazi műalkotás. Hogyan lesz a halloweeni ijesztgetésből a rémisztés művészete.

Tovább


Fekete lyuk pusztít a házban

Jó néhány animáció létezik arra, milyen látvány lenne, amint egy mikro fekete lyuk elnyeli a Földet. Először csak egy szobát, egy házat, egy várost, végül a világot.

Néhány houstoni művészt annyira megihletett ez a látvány, hogy egy 1920-as években épült házat ennek szellemében "újítottak" fel, mintha a ház oldalát elnyelné egy fekete lyuk. A deszkákból készült épület fa épület mintha elemeire esne szét, mielőtt elnyelné a fekete lyuk.

Tovább


A zuhanás művészete

Elképesztő felvételek repülésről zuhanásró, Photoshop trükkök nélkül.

A kínai művész, Li Wei meglepő fotókkal döbbenti meg a nézőt: repülő emberek, zuhanó alakok, földbe fúródó testek. Munkája keveréke a művészi teljesítménynek és a fényképezésnek, amely bemutatja a veszélyes valóságot. Az illúzió létrehozásához Li Wei nem használ számítógépes trükköket. A varázslatot olyan kellékek segítségével teremti meg, mint a tükör, fémdrótok, állványok és természetesen a kínai akrobatika.

Tovább


A kosz művésze

Ha jártunkban-keltünkben belebotlunk egy mocskos szélvédőjű autóba, az átlagember legfeljebb annyit rajzol bele, hogy "Piszkos", vagy "Mosd le". Azonban egy mókás kedvű művész számára ez az igazi - bár kétség kívül mulandó - paletta.

Tovább


Ebru festészet: festmény a víz tetején

Az Ebru festészet az egyik legkülönlegesebb festési eljárás Törökországból.  A víz felszínén elkészített képre papírt borítanak, majd az lehúzva kép a papíron válik valóssá. Kizárólag természetes anyagokat használnak. Az ecset rózsa szárából illetve lószőrből készül, a folyadék besűrítésére egy vadnövény nedvét használják, a festéknek a víz tetején való fennmaradására marhaepe szolgál, maga a festék pedig földből készül, természetes színezőanyagokkal.

A módszer Japánból indult el, és a feltételezések szerint türkesztáni közvetítéssel jutott el az Oszmán Birodalomba, ahol többek között az állami okiratok illetve hivatalos iratok díszítésére is használták, hogy azt ne hamisíthassák meg. A legrégebbi máig fennmaradt Ebru a Topkapi Szerájban található, amely 1554-ben készült.  

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Star Wars origami

Szendvicsművészet

Torták őrült rajongóknak

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Legkirályabb sakkkészletek

A hagyományos sakkkészletek évszázadok óta a művészek kedvenc alapanyaga volt. A hagyományos készletek díszített bábui mellett megjelentek a díszesen faragott bábuk is. A modern művészet sem ment el emellett a téma mellett. Íme néhány ötletes, néhol meghökkentő alkotás.

Tovább


Szendvicsművészet

Hihetetlen, hogy néhány dús fantáziájú séf, mit tud kihozni egy ártatlan, mindenki által ismert, egyszerű szendvicsből. Csak a fantáziánk, a képzeletünk szabhat határt. Néhány extrém, vagy egészen különleges mestermű.

Tovább


Banánszobrászat

Azt már megszokhattuk, hogy mindenféle gyümölcsökből és zöldségekből (dinnye, tök alma, stb.) készítenek már szobrokat és asztali díszeket. De hogy valaki banánba vés arcvonásokat, és mondjuk egy morcos arc néz vissza ránk a turmixból vagy a banán spitből, ez számomra teljesen új. Íme a hétköznapi banánművészet.

Tovább


Bogár printer

Kenj be egy bogár lábát festékkel, és tedd egy papír közepére. Nem tudom, hogy egy elvarázsolt művész, vagy a bogarak mozgására kíváncsi tudós ötlete volt, de kétség kívül érdekes az eredmény. Rovarnyomok a papíron, avagy a bogárprinter művészete.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog