Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha itt laksz, meg fogsz őrülni

Amit a képeken láthatsz, azt nem utólag rakták a fotóra. Ez az anamorfikus művészet. Lényege, hogy ha egy konkrét pontból nézed a teret, úgy látod, mintha lenne valami előtted a levegőben. Valójában azonban trükkösen vannak a torzult foltok felfestve a falakra, a padlóra, és a mennyezetre. Már az is őrjítő lehet, hogy időnként ilyen izék lebegnek előtted a térben. De hogy lehetett ezt ép ésszel megfesteni?

Tovább


Különleges röntgenfelvételek

Nick Veasey brit fotós a reklám és ipari formatervezés területén dolgozott, amíg egy televíziós show fel nem kérte, hogy készítsen röntgenfotót egy coca-colás dobozról. Veasey beleszeretett ezekbe a különös hangulatú képekbe, és szerzett egy régi röntgengépet, hogy azzal készítsen felvételeket. Készített már képeket virágokról, rovarokról, hangszerekről, gépekről, és mindenről, ami a keze ügyébe került. Művei népszerűek lettek, azóta már egyre nagyobb röntgengépeket vásárolt, és hatalmas gépekről is készít felvételeket. Meglepő, hogy a számunkra ismert tárgyak milyen új dimenziót kapnak, ha a belsejüket is megismerjük.

Tovább


Tudod, a sztároknak mi az eredeti neve?

Agárdy Gábor - Gabriel Arkalijan (1929-2006)

Audrey Hepburn - Edda Hepburn van Heemstra (1929-1993)

Alfonzó - Markstein József (1912-1987)

Básti Lajos - Berger Lajos (1911-1977)

Ben Kingsley - Krishna Banji (1943)

Bilicsi Tivadar - Grawátsch Tivadar (1901-1981)

Bíró Ica - Boruzs Ilona (1957)

Bob Dylan - Robert Allan Zimmermann (1941)

Bud Spencer - Carlo Pedersoli (1929)

Bujtor István - Frenreisz István (1942-2009)

Tovább


Művészet a lábunk alatt?

Hihetetlen, de a világon sok helyen még arra is figyelnek, hogy a városképbe illő, már-már művészi csatornafedelek fedjék a lejáratokat. Magával ragadó iparművészet a sétálóutcákban, közvetlenül a talpunk alatt.

Tovább


Legfantasztikusabb autófestés

Valahol Oroszországban fényképezték le ezt a Lexust. A fantasztikus itt most szó szerint érthető, mert egy komplett fantasy világot festett a művész az autó karosszériájára. Ez a fajta művészet nagyon népszerű lenne az autósok körében, de csak kevesen engedhetnek meg maguknak egy ilyen drága alkotást. Ez a festmény, ha megrendelésre készült, milliókba kerülhetett. Ezzel rendesen megemelte az autója értékét.

Tovább


Elképesztő: 3D festés szabad kézzel

A képek alapján azt hihetnénk, hogy aranyhalak úszkálnak fadézsákban. A látvány azonban csal: a képeken egy japán művész, Riusuke Fukahori festményei láthatóak. A festmények valóban három dimenziósak. A művész rétegenként festi meg a halakat, majd a réteget lefedi műgyantával. A képek így alakulnak ki rétegről rétegre. A végeredmény pedig látszólag vízben úszkáló aranyhalak.

Tovább


A kert művészei: Állatkert sövényből

Tovább


Faragott gumiabroncsok

Kreatív újrahasznosítás, vagy a XXI. század népművészete a gumiabroncsokba faragott régi motívumok.

A tehetséges, sokoldalú művész és dekoratőr Wim Delvoye Belgiumban él. Létrehozott egy varázslatos gyűjteményt lenyűgöző dekoratív gumiabroncsokból. A gyűjtemény címe "Pneumatikus". Ez a kollekció használt gumikból áll,,amelyekbe kézzel faragott bonyolult mintákat és virágmotívumokat. Delvoye saját személyes módon írja le a műalkotásait. Ironikus módon művészetét "glokális"-nak nevezi, utalva művészete "helyi" és "globális" voltára.

Tovább


Árnyékművészet, avagy szemétből mit lehet kihozni

Elképesztő, hogy mit lehet kihozni egy kupac szemétből és egy lámpából. Van, amelyik vicces, van, amelyik morbid, de mindegyik lenyűgöző.

Tovább


Elképesztő fotóművészet

Bár napjainkra a Photoshop szó a csalás és hamisítás szinonimája lett, de igazi művészek a képmanipuláció segítségével meghökkentő, elképesztő, sőt, nem ritkán megdöbbentő alkotásokat szülhetnek. Néhány különlegesen szép alkotás.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog