Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kamera a madáretetőnél

A Michiganban élő Lisa hobbija a madárfotózás. Udvarába madáretetőt rakott és felszerelt mellé egy vadkamerát. Hihetetlen vendégeket fotózott a tál körül. vadkamera madáretető madár mókus

Tovább


Kincs a falban

Csak egy kis nyílás volt a homlokzaton, de a hőkamera valami furcsát árult el.A világ érdekes fal repedés hőkamera szellőző méh kas méz

Tovább


Zseniális kameratok

Az osztott fotózással lenyűgöző képeket lehet készíteni. De a félig víz alatt, félig víz felett készült képek készítése nem egyszerű, speciális kamera, vagy különleges, vízhatlan kiegészítőkre van szükség. Ez azonban nem olcsó mulatság. Azonban egy srác néhány dollárból zseniális tokot barkácsolt, amellyel a profi eszközöket megszégyenítő fotókat készített.kütyülógia osztott fotó kamera tok barkács

Tovább


Videó-fal a kamion hátulján

Így biztonságos lehetne egy kamion előzése.

Tovább


Legkülönlegesebb streetview fotózás

A Google szeretné mindenhova eljuttatni street view fotósait, hogy a világ legkülönlegesebb helyeire is elvihessék az internetezőket. Ahova nem juthatott el az autó, oda kézikocsi, kerékpáros, sőt, hátizsákos fotósok mentek.

A Liwa oázis az Arab félsziget legnagyobb oázisa, a Liwa sivatagon vezet át az út. A Google be akarta mutatni ezt az utat, de szerette volna az érintetlen tájat terepjárókkal feltúrni, az érintetlen valóságot akarták megmutatni. Ezért a Google kamerája egy teve hátára került. Így a maga érintetlenségében élvezhetjük a sivatagot.

Tovább


Időbe fagyott hullámok

Mintha a folyékony fém óceánja vetne hullámokat: a tehetséges francia fotós, Pierre Carreau nagysebességű kamerával készített elképesztő képeket az óceánról.

Tovább


Kamu szex az autópályán

Motoron, száguldás közben szexelni? Micsoda macsó virtus. Vagy inkább csak vágyálom?

Egyre elvadultabb videók érkeznek oroszföldről, hála a kocsikba szerelt kameráknak. Ezen a felvételen egy igazi macsó virtus látható: autópályán motorozás közben a tankra fektetett lányt teszi magáévá a motoros. De valódi a film? Döntsd el magad:

Tovább


A rendőrség Nagy Testvér lett

A rendőrség eszköztárában újabb fegyver bukkant fel, amellyel pénz nyúlhatnak le rólad.

Tovább


Nekem ez kell: dobálható panoráma-kamera

Imádom a panoráma-fotókat, különösen a gömbpanoráma nyűgöz le. Úgy nézhetek körbe, mintha ott állnék a fotós helyén. Pár napja be is mutattam itt egy remek gömbpanoráma oldalt a Machu Picchuról. Régóta szeretnék én is ilyen képeket készíteni. Az elv egyszerű: Minden irányban egymást átfedő képeket kell készíteni. Ezt egy szoftver összerakja egyetlen gömbfelületté.

Egy élelmes német diák azonban egy elképesztően egyszerű és zseniális szerlezetet készített. Egy polisztirolhabból készült gömbe 36 darab, két megapixeles, telefonokból ismert mini fényképezőgépet épített. Az exponálással a szintén a telefonokból ismert gyorsulásmérőt „bizta meg.

Az ötlet egyszerű: feldobjuk a labdát, és amikor a legmagasabb pontra ér (vagyis a gyorsulás 0), egyszerre exponál mind a 36 gép. A fotót csak le kell tölteni, és a szoftver összeállítja a képet.

Ezzel a géppel elképesztően egyszerű a gömbpanoráma fotó készítése. Ráadásul olyan helyeken is exponálhatunk, ahol erre korábban nem is gondolhattunk.

A gép ötlete annyira sikeres, hogy az erről szóló videót már 1 850 000 nézték meg a YouTube-on.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Ahogy még nem láttad a Machu Picchut

Pszichedelikus billiárd

Így kergesd őrületbe kollégádat

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Fóka kamerával

Érdekes kísérletnek lehetünk tanúi az itt látható filmen. Ausztrál kutatók kamerát erősíttek egy oroszlánfóka hátára, hogy az ő szemszögéből nézzék meg a víz alatti világot, megfejthessék vadászati szokásait.

Az ötlet nem várt eredményt hozott. Láthatjuk, ahogy a Fóka víz alatti kutakodását, majd a küzdelmét egy nagy polippal.

Az állatvédők kedvéért elárulom, hogy a kamera és a GPS egység olyan biológiailag semleges ragasztóval lett rögzítve a fóka hátán, amely rövid idő alatt feloldódik és a készülék leesik az állatról. Ezt a tudósok a egy rádiójel alapján találják meg.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

A fóka és a kisfiú

Poliptámadás

Acapulcoi halraj-rejtély

A Jindo-sziget csodája

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog