Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elképesztő jégbarlangok

Ebben a rekkenő hőségben talán egy kis felüdülést nyújthat, ha bepillantunk a világ legszebb jégbarlangjaiba, vagy a gleccserek hasdékaiba. Nepál, Ausztria, Antarktisz, Argentina: A világ jéghideg csodái.

Tovább


Így lopd a McDonalds logót

Egy földkörüli séta, avagy a világon mindenfelé hogy próbálják a maguk hasznára fordítani a éttermek és büfék az amerikai gyorsétteremlánc népszerűségét. A jogászoknak biztos nem csekély fejtörést okozhat, hogy a hasonlóság hol meríti ki a védjegybitorlás tényállását.

Tovább


Ismét pusztított a Genfi-tó

Svájc legnagyobb tava időnként elképesztő pusztítást képes okozni. A tó nem fagy be egykönnyen, de a levegő lehűlhet nulla fok alá. Ha a hideghez viharos szél is társul, akkor különleges helyzet áll elő. A partot vadul ostromló hullámok hatalmas mennyiségű vizet permeteznek a levegőbe, amely azonnal lehűl, és ráfagy mindenre, legyen az móló, korlát, járda, fa, hajó, vagy autó. Pillanatok alatt vastag jégréteg képződik szinte bármin, amelyet a szél még tovább formálhat. Ez kíméletlenül meggyötri a környezetet, de lenyűgöző látványt is nyújt egyben.

De még ebben a pusztításban is megtalálta a szinte költői szépséget Vincent Emery svájci fotográfus. Az ő gyűjteményéből szemezgettem.

Tovább


Európa jég alatt

Amszterdamban a befagyott csatornákon sétálnak bicikliznek, korcsolyáznak az emberek.

Tovább


Amikor a sátor alatt hasad a jég

A legócskább akciófilmek kliséi közé tartozik, amikor a hősiesen előretörő sarkkutatók alatt egyik pillanatról a másikra megreped a jég. De ilye a valóságban is megtörtént. Nem is oly régen.

Tovább


A természet csodái: rejtélyes hóhengerek

A szellemek is szeretnek hógolyózni és hóembert építeni. Legalábbis így foglalhatóak össze azok a különleges esetek, amikor rejtélyes hóhengereket találtak a völgyekben, de nyomokat körülöttük nem. Kis szerencsével most talán mi is láthatunk hóhengereket.

Tovább


A természet csodái: csíkos jéghegyek

Mindannyiunk képzeletében úgy élnek a jéghegyek, mint hatalmas piszkosfehér tömbök, amelyek a szürke ég alatt úsznak. A valóság azonban ennél sokkal izgalmasabb. Például a jéghegyek napos időben is megállás nélkül folytatják az útjukat.

De az igazi tévedés a jéghegyek színe. A jég állapotától függően más és más színű lehet. Akár csíkos is.

Tovább


A természet csodái: Jéggömbök a tengerparton

A természet furcsa szeszélye nyomán nagy ritkán jéggömbök boríthatnak egy-egy tengerpartot.

Nem véletlenül írtam hógolyók helyett jéggömböket. A hógolyókat az emberek gyúrják, ezeket pedig a szél és a víz. Valamint nem csak hóból állnak, hanem megfagyott vizes hóból.

Tovább


A leghidegebb hely a Naprendszerben

Ha szabadon kalandozhatnánk a naprendszerben, fantasztikus helyekre juthatnánk el, ahol elképzelhetetlen csodákat láthatnánk. Keressük fel a leghidegebb helyet, ahol jégvulkánokat, a legmagasabb gejzíreket, derékszögben szálló füstöt találunk.

Tovább


Ússz a medvével!

Több mint döbbenetes ez a kép, de nincs veszély: a kislány tökéletes biztonságban van a Cochrane Jegesmedve parkban.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog