Őrült zuhanás és emelkedés egy új-Zélandi kanyon felett.

Aki a hintázás non plus ultráját akarja kipróbálni, annak bizony a Föld túlsó felére kell utaznia, de cserébe elképesztő élményben lehet része.  

Új-Zéland rengeteg szórakozást nyújt az extrém sportok szerelmeseinek. A helyiek minden lehetőséget ki is használnak arra, hogy kielégítsék a vendégek extrém igényeit. Erre szolgál a Nevis kanyon építménye is.  De ez nem egy mindennapi lehetőség.

 

Tulajdonosai ugyanis nem egy nagy állványt építettek a hintának, hanem a természetet hívták segítségül. A kanyon két oldala között drótköteleket feszítettek ki. Erre függesztették rá az indító állomást, és a hozzávezető függőhidat.  A kanyon közepe felett rögzítették a hinta kötelét. A fényképek csalókák, nem tükrözik az igazi méreteket. A kanyon közel háromszáz méter mély.

 

A hinta egy 120 méter hosszú kötél, amely természetesen nem egy ülésben végződik, hanem a hegymászók által használt beülőre kapcsolható.  Elengeded magad, és kezdődik a végeláthatatlannak tűnő zuhanás. Mire a legmélyebb pontra érsz, a sebességed már meghaladja a 150 kilométer/órát, és a folyó felett 160 méteres magasságban hasítod az eget.

 

Tetszés szerinti pózban kipróbálhatod a repülést. Mehetsz egyedül, párban, háttal fejjel lefelé, de akár 69-ben is.

 

A világ legnagyobb hintája nem olcsó mulatság, egy menet 180 dollárba kerül.  

 

Egy utazás az elejétől a végéig:

 

Csatlakozz  a háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Terepjáró a víz tetején

Őrült szurkolók

Az őrült norvég artista

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)