Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legveszélyesebb állatok

Alapvető félelmeink vannak az állatokkal szemben, de ezek az érzelmek leggyakrabban indokolatlanok. Például rettegésünk képzeletbeli ranglistáján dobogós a cápa és a farkas, pedig ha lenne veszélyességi ranglista, még be sem kerülnének az első tizenöt közé. Olyan állatoktól félünk, amelyekkel esélyünk sincs találkozni, míg a jóval veszélyesebb fajokra szeretettel nézünk. Mindez pusztán kulturális hatás, amelyről a meséink, a könyvek, a filmek, és a média tehet. Pozitív és negatív beidegződések. Melyek a ránk nézve legveszélyesebb állatok? Az itt közölt adatok egy átlagos évre vonatkozó becslések, amelyeket a nemzetközi szervezetek tettek közzé. Nem teljes lista, és semmilyen valódi rangsort nem képvisel.

Cápa - kb. 10 halálos áldozat

A Cápa című film óta még azok is ki akarják pusztítani a cápákat, akik sosem mennek a tenger közelébe. Pedig a cápák nélkül összeomlana a tengeri ökoszisztéma. Azért tűnik olyan veszélyes állatnak, mert minden cápatámadásból hír lesz, mert "harapn5t6ak rá" az olvasók. Eközben a búvároktatók azt tanítják, szerencsés az a búvár, aki a vízben megpillantja ezt a fenséges ragadozót. Ha arányba állítjuk, hogy évente hány ember hányszor fürdik a tengerben, ezzel a sok tízmilliárd fürdéssel szemben ez a tíz áldozat elhanyagolható. Gyakorlatilag bármi, amit csinálunk, veszélyesebb ennél.

Tovább


Te látod a hópárducot?

Ezeken a képeken - ha jó megfigyelő vagy - hópárducot láthatsz. Nem is egyet, hanem rögtön kettőt.

Egy kis segítség: foltos bundájával remekül beolvad a magashegyi környezetbe. Igazi mestere az álcázásnak.

Esetleg itt látod?

Tovább


A zsiráf búcsúja

Az 54 éves férfinél megállapították, hogy gyógyíthatatlan rákja van. Már csak hetei vannak hátra. 25 évig dolgozott gondozóként az Állatkertben. Utolsó kívánsága az volt, hogy még egyszer megnézhesse kedves állatait. Egy alapítvány megszervezte a különleges látogatást. Szeretett zsiráfjaival különösen megható volt a találkozás. A zsiráf felismerte és egy csókot nyomott az arcára.

Tovább


Homokozó a sírban

A kis Ryan mindössze öt napot élt. Szülei olyan sírkövet emeltek neki, amelyben egy kis homokozó van. Így bátyja együtt játszhat az öccsével, amikor meglátogatják a sírt.

"Sokat mondogatta, hogy szeretne játszani az öccsével, ez pedig elgondolkodtatott. Észrevettük, hogy amikor a sírnál üldögélünk, Tucker azokat az altatókat énekli, amit együtt énekeltünk Ryannak" - mondta az anya, aki először elvetette az ötletet. De végül mégis megvalósította. Azóta levelek százaiban köszönték meg neki a hasonló helyzetben lévő szülők.

Tovább


Menekülés az erdő mélyére

Üvegfalú szoba a faházban. Ilyen kell nekem. Az Escape nevű minden jóval felszerelt bungalót Kelly Davis tervezte.

Tovább


Amikor a hal győz

A horgászok ellen a tengeren sincs sok esélye a halaknak. De előfordul, hogy mégis a hal húzza a horgászt a víz alá.

Tovább


Így nézne ki ma

Híresek voltak, igazi sztárok voltak, meghatározó alakjai voltak egy korszaknak. De sajnos korán elmentek. Ha még élnének, így néznének ki. A rendőrségnél is alkalmazott szoftverrel öregítették meg az eredei képeket.

Jim Morrison - The Doors 1971 (27)

Bob Marley 1981 (36)

Tovább


Művészi tökfaragás

Nem mindegy, ki fogja a faragókés nyelét. Így készülnek a különleges töklámpások.

Tovább


Túlzásba vitt Halloween dekoráció

Oklahoma állam Canadian megyéjében található Mustang városkájában döbbenetes látványra ébredtek a lakók. Az egyik ház garázsa előtt két holttest feküdt, akik meglehetősen bizarr módon végezték. A kiérkező rendőrök szembesültek a ténnyel, hogy nincs holttest, ez csupán a ház tulajdonosának Halloween dekorációja. Az esetből óriási botrány lett. Meddig lehet elmenni a morbid díszítésben?

Tovább


Lélegzetállító mászás a Half Dome-ra

Lélegzetállító mászás Amerika egyik legszebb csúcsáig.

A kaliforniai Yosemite Nemzeti Park az Egyesült Államok második nemzeti parkja.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog