Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Házi kedvencek Afrikában

Itt Európában ha valaki nagyon kemény csávónak akar látszani, szerez magának egy pitbullt, egy rottweilert, vagy egy dobermant, és láncos pórázon virít vele. Afrikában szegényebb részein kicsit más a helyzet. Nincsenek tenyésztők és kutyakennelek, viszont vannak vadállatok. Hiénák, amelyekről már kiderült, hogy nem is gyávák, vagy páviánok, akik képesek letépni egy ember karját. Őrült státusszimbólumok Fekete-Afrikából.

Tovább


Varázslatos fa-házak

Minden fiúgyerek álma, hogy az apja egy házat építsen neki a fa tetejére, amely csak az ő birodalma. Kevés olyan fa van a kertekben, amely elbír egy ilyen házat, és még kevesebb olyan apuka, aki egy ilyet meg tud építeni. De vannak olyanok is, akik igazán komolyan veszik a projektet, és egész kis kastélyt, vagy éppen mesebeli viskót húznak fel a fára. Néhány remekmű a világból.

Tovább


Vérciki történet

Az alábbi történet nem a sajátom, a neten találtam. A fotó 10 dollár. A jogokról lemondás díjtalan. De ez az érzés megfizethetetlen.

"Egyszer régen készítettem ezt a képet, ahogy egy pár áll a sziklás hegy ormán…"

Tovább


A legkirályabb garázs autómániásoknak?

Már csak egy kérdésem van: Hol lakik a fickó?

Csatlakozz  a közel ötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Börtön, vagy a legbiztonságosabb ház

Nehéz eldönteni, hogy ez a ház a világ legbiztonságosabb otthona, vagy inkább az üldözési mániásoknak készült legnagyobb pánikszoba.

Azonban tény, hogy ez a Lengyelországban, Varsó peremén épült kétszintes ház a világ egyik legbiztonságosabb otthona. A ház egyetlen célja, hogy a lakók a legnagyobb biztonságban érezzék magukat benne.

Tovább


Lenyűgöző erdei faház ívekkel és hullámokkal

Az Egyesült Államokban, az oregoni Portland közelében, a wooden Hills-i hegyek között áll a Wilkinson rezidencia. A különleges, egyedi hangulatú és kialakítású háznak messzi környékről a csodájára járnak. A ház tervei még 1997-ben készültek, az építés 2004-ben fejeződött be. Úgy tervezték, hogy tökéletes harmóniában álljon a természetben. Kialakításában a modernség és a hagyomány ötvöződik. Kevés egyenes élet húztak: mindenhol, ívek, hullámok, örvények.

A tervezőcég a Robert Harvey Oshatz Architect.

Tovább


Fekete lyuk pusztít a házban

Jó néhány animáció létezik arra, milyen látvány lenne, amint egy mikro fekete lyuk elnyeli a Földet. Először csak egy szobát, egy házat, egy várost, végül a világot.

Néhány houstoni művészt annyira megihletett ez a látvány, hogy egy 1920-as években épült házat ennek szellemében "újítottak" fel, mintha a ház oldalát elnyelné egy fekete lyuk. A deszkákból készült épület fa épület mintha elemeire esne szét, mielőtt elnyelné a fekete lyuk.

Tovább


Az elhagyott házak titkai

Egyfajta misztikus légkör veszi körül a magányos, elhagyott házakat. A természet megejtő szépsége, a ház elvadult környezete, az üresen ásító ablak- és ajtókeretek titkot sejtetnek. Történetek, amelyeket mi képzelünk a falak mögé. Persze leggyakrabban nincs semmilyen rejtély, csak egyszerű életek, néha tragikus sorsok. De a vadregényes látvány felkorbácsolja képzeletünket.

Tovább


A szakadék szélén

Milyen lehet olyan házakban élni, amely a szakadék peremén áll? Az ember minden pillanatban azt hiheti, a mélység rögtön lerántja magához. Azonban nem csak házak, hanem egész falvak dacolnak a gravitációval. Elképesztően gyönyörű helyek, de rettegés lehet minden ébredés. A képek olyanok, mintha egy fantasy elevenedett volna meg, de ez a valóság.

Spanyolországban, Andalúziában található Ronda városkája, amelyet a Tojo Tojo vág ketté. A házak a mélység peremén állnak, a város két felét egy régi és egy új híd köti össze:

Tovább


Építs magadnak hobbit házat!

Egy walesi családnak már sikerült, és egy domboldalban élik világukat.

Walesben egy fiú, bizonyos Simon Dale sokmillió kortársához hasonlóan rajongott a Gyűrűk ura világáért, különösen a hobbitok nőttek a szívéhez. Arról álmodozott, hogy egyszer majd ő is ilyen föld alatti házban fog élni.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog