Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

New York tetőinek titka

Tovább


A világ legnagyobb vízfeletti bungalója

A jómódúak között igen népszerű - és sokak vágyálma - a sekély tengerben, cölöpökön álló bungalókban tölteni a nyaralást. Romantikus, békés, exkluzív, a nyugalom szigetei.

A világon több mint 110 ilyen üdülőhelyen foglalhatunk szállást. Ezek a bungalók nagyobbak, és jóval drágábbak egy szállodai szobánál. 50 négyzetméternél szinte mindegyik nagyobb, de átlagosan 100 négyzetméteres építményekben élvezhetjük a magányos luxust.

Tovább


Nincs többé Túró Rudi!!!

Ég veled Tibi csoki. Búcsúzunk Túró Rudi. Büszkék voltunk a magyar termékekre, igazi nemzeti büszkeség düllesztette keblünket. De most vége, megfosztanak minket ezektől.

Ezek már nem magyar termékek, csak hazai termékek. A kormány a szerdai ülésén elfogadta a magyartermék-rendeletet. Az a magyar termék, amelyik 100 százalékban magyar alapanyagból készül.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint az minősül magyar terméknek, ha a növényi eredetű élelmiszer alapanyagait belföldön termesztették, a vadon termő növényt Magyarországon gyűjtötték. Az állati eredetű élelmiszerekhez felhasznált állatok itt születtek, azokat határokon belül tenyésztették, dolgozták fel, illetve a halakat honi vizekből fogták ki, a vadakat pedig Magyarországon ejtették el.

A rendelet a magyar termék megjelölésen kívül tartalmaz még átmeneti kategóriákat is. Azokat a termékeket, amelyek magyar és külföldi alapanyagot is tartalmaznak, ám Magyarországon gyártják azokat, az úgynevezett hazai termék kategóriába sorolják. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint például a hurka valószínűleg nem magyar termék, hanem csak hazai, amelyben a rizs nagy valószínűséggel külföldről származik.

Őszintén tisztelem pártunk és kormányunk azon erőfeszítését - hogy amit csak lehet - beskatulyázni és magyarítani akar. De valahogy mindig az az érzésem, hogy a legtöbb dolgot nem sikerül beskatulyázni, hanem a skatulyák falán mázolódik szét az erős - kormányzati - nyomástól.

Már évek óta kérdés, hogy mi magyar termék, és mi nem. Már régóta tudjuk, hogy a klasszikus magyar márkák furcsán válnak nemzetközivé. A reklámokban domborítják magyarságát, pedig már nem is nálunk készül. Például Szlovákiában készül a Tihany Camembert sajt, és még lehetne sorolni a példákat.

Nézzük az új rendeletet: az a magyar termék, amelyik 100 százalékban magyar alapanyagból készül. Az elv szép, de megvalósíthatatlan ez az árja gondolkodás. Ugyanis nem vagyunk világbirodalom: nem terem meg minden anyaföldünk májusi eső verte, júniusi nap sütötte kebelén. A Viktoriánus Angliában még elképzelhető a dolog, de itt, Európának e piciny szegletében kivitelezhetetlen.

Mielőtt bárki is megvádolna, nem a liberális dac beszél belőlem, csak a józan gasztronómia rajongó, aki sűrűn megfordul a konyhában, ismeri az ételek alapanyagait, összetevőit.

Vegyük csak gyermekkorunk maghatározó édességeit: a mogyorós csokit, a sport szeletet, vagy a Tibi csokit. Egyik sem lehet többé magyar termék, ugyanis hazánk kakaóbab ültetvényei finoman szólva is csekélyek. A különböző füvészkertekben található néhány példány nem fedezi a hazai igényeket. Ez a gond a Túró Rudival is. Hiába adta a nemzeti Riska, amely az Alföld pusztáin legelt, és igaz magyar baktériumok altatták túróvá tejét. Az a fránya roppanós csoki réteg kiveti a nemzet testéből.

Tovább


A világ legkirályabb házimozi-szobái

King Kong szoba:

A tévé mögül maga a király les téged, és a markából nézheted a filmet. A berendezés teljesen kőből és fából készült. Tervezője Tom Spina.

Uszoda-házimozi:

A wisconsinban élő tulajdonosok megunták a régi úszómedencéjüket, és átalakították tágas házimozi teremmé.

Tovább


10 ház, amely dacol a gravitációval

Wozoco Apartmanház, Amsterdam-Osdorp, Hollandia

Tovább


Macskakerék őrült gazdiknak

Tunya macska elhízik, fellép a Gerfield-szindróma. Mozgatni kell a drága kedvencet, de sok helyen nem lehet kiengedni a macskát. Mi ilyenkor a teendő? A macskakerék! A mókuskerék macsakméretű változata. Barkácsoló gazdiknak kötelező feladat.

Tovább


30 éve ilyen házat akarok

Minden gyerek úgy kezdi, hogy egy ilyen házban szeretne élni. Akinek szíve van hozzá, az sosem növi ki ezt az álmát. Az igazi bátor emberek meg is építik maguknak. Igazi mesebeli házak a Föld minden tájáról.

Tovább


Szakrális csodák: a varázslatos katedrális

Egy székesegyház, amely nem a méretével nyűgözi le a látogatóit, hanem azzal, ahová épült: egy meredek falú szurdok fölé.

Közép-Amerikában Ecuador és Kolumbia természetes határa egy szakaszon a Guáitara folyó. A kis folyó egy mély szurdokban folyik a tenger felé.

Tovább


Ahol jó élni: Elliðaey-sziget

Egy aprócska sziget, amely tökéletes hely lehet annak, aki el akar egy időre vonulni a világtól, és az emberektől. Tökéletes hely azok számára, akik néhány hónapra tökéletes elszigeteltségben akarnak dolgozni vagy pihenni. A sziget neve Elliðaey, Izland déli partjainál fekszik közel Vestmannaeyjar városához. Legnagyobb előnye a képeken jól látszik:


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Hiba volt otthon hagyni egyedül

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog