Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csók az égen

2018. július 28-án Kínában különösen romantikus volt a napnyugta. A világ érdekes felhő forma kína ember csók

Tovább


A viharok rémisztő szépsége

Minden idők legszenzációsabb viharképeit készítette a pilótafülkéből egy dél-amerikai légitársaság pilótája. Santiago Borja Lopez, az Ecuador Airlines pilótája, amikor nincs szolgálatban, a repülőgép ablakában ülve viharokra vadászik. Az Atlanti-óceán felett repülve olyan csodákat örökített meg, amilyeneket csak kevesen láthatnak, de amelyért minden fotós irigyli.

Tovább


Durva áradások 

Nálunk csak sok eső esett, Nyugat-Európában viszont özönvíz méretű esőzéseket kellett elviselni. Németországban és Franciaországban sok helyen brutális villámáradásokat okoztak a felhőszakadások.A világ érdekes Felhőszakadás villám áradás Németország Franciaország

Tovább


Isten ökle 

Itt a világvége? Isten lesújt ránk?A világ érdekes Madeira ég kéz ököl tűz isten felhő

Tovább


Labirintus-torony

A világ legnagyobb, függőleges labirintusa próbára teszi a szemed.

Tovább


Repülő ház

Hányszor eszünkbe jutott már életünkben, hogy milyen jó is lenne a házunkkal együtt egyszerűen elrepülni valahova messze. Timon Sager német tervező komolyan is vette ezt az ötletet. Megszületett a Wolke 7, azaz a Felhő 7 koncepciója.

A repülés titka két egymás mellé rögzített léghajó, amely közösen emeli meg azt a platformot, amin maga a "ház" áll. A háromszintes repülő épület az otthon minden komfortjával rendelkezik, hatalmas kilátóteraszáról az alattunk elterülő világban gyönyörködhetünk. A léghajóval könnyedén közlekedhetünk, nincs szükség repülőtérre. Tetszés szerinti helyen leereszkedhetünk, hogy aztán, ha ráuntunk, egyszerűen tovább(sz)álljunk.

Tovább


A leggazdagabb falu vett egy felhőkarcolót

Egy kínai faluban felépítettek egy 328 méter magas felhőkarcolót, amely magasabb, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a New York-i Chrysler Building. Ráadásul egy egytonnás aranybivalyt is lehet simogatni. Egy épületben és településben a modern Kína minden ellentmondása.

A kelet-kínai Csiangszu tartomány Huahszi nevű szocialista mintafalujában 3 milliárd jüanért (102 milliárd forint) épített, 74 emeletes épület a világ 15. legmagasabb toronyháza. A felhőkarcoló csaknem 200 ezer négyzetméterrel növeli meg a rendelkezésre álló területet, az építmény kínai neve, Cengti (Zengdi, a terület megnövelése) is erre utal.

Tovább


Üvegkalitkában a semmi felett

Nem tudom, hányan mernének kiállni erre az üvegteraszra, de akibe szorult ennyi bátorság, az mindenképpen tegye meg, ha eljut Chicago-ba.

A Skydeck a Willis Tower (leánykori nevén Sears Tower) a 103. emeletén található, ahonnan példátlan kilátás nyílik a városra.

A toronyház magassága 442 méter, antennával 527 méter, 110 emeletes. 1973-as befejezésekor a világ legmagasabb épületének számított. 1996-ban, a Kuala Lumpurban megépített Petronas Tower 1 vette át ezt a címet, viszont az Egyesült Államokban továbbra is ez a legmagasabb felhőkarcoló. Az épület még mindig a 8. legmagasabb épület a világon.

 

A Skydeck 1974. június 22-én nyílt meg a torony 103. emeletén. Chicago egyik leghíresebb nevezetessége. Az ide látogatók megtapasztalhatják, mennyire leng ki a torony egy szeles napon.

A kilátóba körülbelül 60 másodpercig tart az út két szupergyors lifttel. A Skydecket évente 1,3 millió turista látogatja meg, ami Chicago hetedik leglátogatottabb turistacélpontjává teszi a tornyot

A Skydeckről 360 fokos panoráma tárul az emberek elé. Szép időben akár 80 kilométerre is ellátni. A hely különlegessége, hogy négy amerikai államba is beláthatunk: Illinois, Indiana, Michigan, Wisconsin. 

2009 januárjában jelentős felújításokba kezdtek, akkor építették az üveg-kiszögellést, ami 1,22 méterre lóg ki a Wacker Drive fölé.

1353 láb, vagyis 412  méter magasan léphetünk ki a semmi fölé, egy törésbiztos, vastag üveg párkányra, pontosabban dobozba.

Kedvelt hely házasságkötésre: ők tényleg érezhetik, hogy a  boldogságtól a föld felett lebegnek.

Minden nap fogadja a vendégeket reggel tíz és este nyolc óra között. A felnőtt belépő 17 dollár.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Perkelt gölödör

Napi videó:   Így nem szabad mozdonyt rakodni

Napi fotó:  Ú-Zéland repülőtere - Hobbit stílusban

(via skydeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kozmikus szeszfőzde

Ha az egész univerzum él, akkor erősen pityókás lehet, mert a csillagközi térben rengeteg alkoholra bukkantak a csillagászok.

A csillagközi felhők sokféle dologból állhatnak, porból, gázokból, szervetlen és szerves vegyületekből. Némelyik ezerszer akkora, mint a naprendszerünk. Szilárd és sűrű magjuk olyan komplex molekulák kialakulását teszi lehetővé, amelyek jól ismertek az élő környezetben. Az egyik legfurcsább csillagközi felhő, amit a csillagászok találtak, etil-alkoholból áll, vagyis az általunk is jól ismert, és lelkesen ivott alkoholból. Kicsit olyan a hely, mint egy csillagközi sörfőzde.

Tovább


Így megy tönkre a cég egy délután alatt

Hogy a fenti cím igazságát megalapozzam, nem kell különleges összeesküvésre gyanakodni, sem extra körülményekre. Első hallásra nehéz elhinni, de egy cég csődbe juthat egyetlen házkutatás után. Az ok: a házkutatási szabályozásának érzéketlensége, és a hibás adatmentési gyakorlat. Mindehhez nem kell bűnösnek lennünk sem.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog