Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csodaszép bánya

Ezek a gyönyörű falak egy sóbányában találhatóak. A területen évmilliókkal ezelőtt tenger hullámzott, és a só és üledékrétegek ilyen különleges mintázatokat hoztak létre. A fejtőgépek marásnyomai helyenként rá is erősítenek a szinte misztikus hatásra.

Tovább


Oroszlánkölyök és a falevelek

A 11 hetes oroszlánkölyök, Karis falevelekkel hancúrozik.

Tovább


Üvegfalú ház az óceán partján

Álomház a Kaliforniai Laguna Beachen.

Közvetlenül a Csendes-óceán partján, a meredek partfal tetején áll a villa.

Egy domb tetején 180 fokos kilátás a partra és az óceánra.

Tovább


Dübörgő őserő: Dettifoss-vízesés

Ha emlékszel a Prometheus című film nyitójelentére:


A földönkívüli nem igazi, de a vízesés annál inkább. Ez a Dettifoss-vízesés.

Tovább


Így alszanak lógva a hegymászók

Nem lehet mindig vízszintes felületet találni. Van amikor egy függőleges sziklafal közepén éri az este a mászókat. Akkor is kell aludni. Néhány tipikus megoldás.

Tovább


A legszebb vasút városa

Ha létezne lenyűgöző vasutak ranglistája, a Wuppertal Schwebebahn biztos dobogós lenne.

Wuppertal Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található, a régió gazdasági és kulturális központja. A Wupper-patak partján, a Wupper-völgyben fekszik.


Nagyobb térképre váltás

Wuppertal csak jó 80 éve szerepel a térképen; előtte azonban már régóta létezett Elberfeld és Barmen nagyvárosok, valamint a kisebb Ronsdorf, Cronenberg és Vohwinkel, amelyekből 1929-ben Barmen-Elberfeld néven egyetlen települést hoztak létre. 1930-ban, egy népszavazást követően a települést Wuppertalnak keresztelték át, ami teljesen találó: A város a Wupper völgyében fekszik. Ez az egyesítés meglátszik a mai városképen. Ma is két központja van a városnak: Elberfeld és Barmen.

Tovább


Extrém út az iskolába

Bármilyen hihetetlen, ezek a kínai gyerekek éppen az iskolából tartanak hazafelé. A hegy tetején épült faluban mindössze 100 ember él, és teljesen el vannak vágva a világtól. A külvilággal a kapcsolatot ezek a völgybe vezető létrák jelentik.

Tovább


A Falkirk-kerék

A világ legdrágább, de legérdekesebb, és legizgalmasabb hajóemelő szerkezete.

Sok országban, így Nagy Britanniában is használják a régi áruszállításra készült csatornákat. Manapság már nem áruszállító hajók közlekednek ezeken a vízi utakon, hanem elsősorban turistákat szállító vízibuszok, bérelhető kishajók.

Tovább


A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

A sziklákon mintha tűz folyna le, pedig csak víz. A természet különlegesen szép tüneménye.

A Kaliforniában található Yosemite National Park (Yosemite - indián eredetű szó, és grizzlyt jelent) geológiai érdekességek százait rejti.

Tovább


A leggazdagabb falu vett egy felhőkarcolót

Egy kínai faluban felépítettek egy 328 méter magas felhőkarcolót, amely magasabb, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a New York-i Chrysler Building. Ráadásul egy egytonnás aranybivalyt is lehet simogatni. Egy épületben és településben a modern Kína minden ellentmondása.

A kelet-kínai Csiangszu tartomány Huahszi nevű szocialista mintafalujában 3 milliárd jüanért (102 milliárd forint) épített, 74 emeletes épület a világ 15. legmagasabb toronyháza. A felhőkarcoló csaknem 200 ezer négyzetméterrel növeli meg a rendelkezésre álló területet, az építmény kínai neve, Cengti (Zengdi, a terület megnövelése) is erre utal.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog