Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megmenteni egy szigetet

Nagyon nehéz megszabadulni egy szigetet pusztulással fenyegető invazív fajtól. De néha nem a természet, hanem a politika szól közbe.

Tovább


Eltűnt emberősök

Szeretjük magunkat egyedülállónak, az evolúció csúcsának látni. Ebben van is némi igazság. De miért vagyunk egyedülállók? Miért nincsenek más emberfajok?ember előd faj ősember neandervölgyi gyeniszovai

Tovább


7 legszebb rókafaj

Amikor a róka szót halljuk, egyből a vörös rókára gondolunk, pedig a rókák egy egész nemzetséget képviselnek a rendszertanban. A négy nemzetségbe összesen tizenöt faj tartozik. Az északi féltekén szinte mindenfelé előfordul; Afrikában csak a kontinens északi partvidékén. Ausztráliába betelepítették. Mérete a kis, illetve közepes termetű kutyákéhoz hasonló, de azoknál karcsúbb, nyúlánkabb. Koponyája hosszabb, arcorra hegyesebb a kutyákénál. Földünk egyik legelterjedtebb ragadozó emlőse, A sarkvidéktől a sivatagig szint e mindenhol megtalálják a helyüket. Ráadásul gyönyörűek, több faj szépséges bundája miatt lett az ember célpontja. A hét legszebb rókafaj.

Sivatagi róka:

A világ érdekes róka faj Leszebb

Tovább


Rákveszély

Ki gondolta volna, hogy napjaink egyik legveszélyesebb inváziós faja valójában egy klónhadsereg.

Tovább


Amikor rádöbbensz, hogy véget ért a gyerekkor

Olyan jó ötletnek tűnt. Cikis és fájdalmas pillanatok tűzoltók és mentők társaságában. És közben mindenki rajta röhög, még ő is, mert mást úgy sem tud tenni. játszótér beszorulás fájdalom ciki

Tovább


Ez nagyon fájhatott

Sokáig emlékezetes pillanatok.

fájdalom esés ütés baleset

Tovább


Kutyafajok 100 éve és most

A fajtanemesítés 100 éve Talán nem kellett volna átformálni mindegyiket.

Tovább


Te látod a hópárducot?

Ezeken a képeken - ha jó megfigyelő vagy - hópárducot láthatsz. Nem is egyet, hanem rögtön kettőt.

Egy kis segítség: foltos bundájával remekül beolvad a magashegyi környezetbe. Igazi mestere az álcázásnak.

Esetleg itt látod?

Tovább


Rejtélyes Fa Limpopoban

Rejtélyes fa áll Mozambikban, a Limpopo Nemzeti Parkban. Az évszázados baobabfa törzsét különleges farágások díszítik: majom, pók, tigris, krokodil, és még több tucat faj. A faragások régiek, senki sem tudja ki készítette és miért.

Eddig a történet, a legenda. A csodás képek önmagukért beszélnek. A fa valóban lenyűgöző. De a történet nem igaz. Ha érdekel az igazság, a képek után megtudhatod.

Tovább


Anyázz, ha fáj

Régóta mondják, ha káromkodunk, könnyebben elviseljük a fájdalmat. Sokáig azt hitték, hogy ez csupán önmentegetés. De sikerült bebizonyítani, hogy a káromkodás csökkentheti a fájdalomérzetet. Nagy Britanniában, a Keele-i Egyetem kutatói 64 önkéntes egyetemistát kértek fel a tesztre, amelyben kezüket olyan sokáig kellett jeges vízben tartaniuk, ameddig csak bírták, miközben tetszésük szerint szitkozódhattak. Ezután úgy ismételték meg a vizsgálatot, hogy miközben a résztvevők eltűrték a fájdalmat, csak nem durva szavakat ejthettek ki, melyeket például egy asztal leírásánál használnának.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog