Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elhagyott helyek: Hashima-sziget

Valaha a világ legzsúfoltabb helye volt, ma már egy lélek sem él rajta.

Ez talán a világ egyig legfurcsább szigete. Egy apró sziklás kupac a Japán-tenger vizében, mégis valaha itt éltek a legzsúfoltabban az emberek. A sziget története is ilyen különleges.

Hivatalosan ezen a szigeten volt a valaha számolt legnagyobb népsűrűség. Összehasonlításul: Magyarország átlagos népsűrűsége 108 fő/km2, Budapesté 3320fő/km2. A szigeten fénykorában 5300 ember élt, ez a szigetre vetítve átlagosan 88 300fő/km2. De mivel a szigetnek csak egy részét lakták, így a népsűrűség 139 100fő/km2. Elképesztő tömegnyomor.

Tovább


Takachiho-kanyon

Egy misztikus hasadék, ahol régen egy istennő is elbújt.

Japán legdélebbi szigetén, Kjúsún, a Kumamoto prefektúrában rejtőzik a Takachiho-kanyon.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Tó az óceán felett

A Feröer-szigetek legszebb tava egy különleges természeti jelenség.

Feröer-szigetek egy középkor óta lakott vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton Norvégia, Skócia és Izland között. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent. A Sørvágsvatn-tó vagy más néven Leitisvatn-tó Feröer legnagyobb tava. Vágar szigetén található.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Egy csipetnyi régi Európa Kínában

A világ egyik legfurcsább szigete, és különös szobrai.

Shaiman sziget Kínában, Kanton városában van. A Gyöngy-folyó öleli körül. Furcsa sziget, mintha a folyópartból tépték volna ki. Kanton Hongkongtól mintegy 120 km-re északra fekszik. Kikötőváros a Dél-kínai-tengerig hajózható Gyöngy-folyón. Guangdong tartomány központja és Dél-Kína egyik kulcsfontosságú kereskedelmi kikötője.

Shaiman apró sziget, harmad akkora, mint a Margit-sziget. Területe 0,3 négyzetkilométer, 900 m keletről-nyugatra, 300 m-re észak-déli irányban.


Nagyobb térképre váltás

A sziget ma a múlt egy meghatározó emléke. A különleges épületek között, és a csodás parkban egyaránt látni turistákat és helyieket. Különös szobrok népesítik be az utcákat és tereket.

 

A sziget furcsa a története a  második ópiumháború után kezdődött. A győztes angolok és franciák kisajátították maguknak a szigetet, kínai hosszú ideig a szigetre sem léphetett. Egy kis zárt, nyugati világ született.

A sziget négyötöde angol, egyötöde francia terület lett. Az ide települt európaiak az otthoni stílusnak megfelelő palotákat, villákat, középületeket, színházat, templomokat és parkot építettek.

A sziget a történelem viharai ellenére is megőrizte ezt a különleges világot, és Kanton igazi ékköve lett.

A sziget igazi különlegessége a rengeteg szobor, amelyek finoman szólva is nem szokványosnak nevezhetőek. Nem emlékművek, hanem a mindennapi élet része.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Asztal a nyakban

Napi videó:   Kigyó-masszázs

Napi fotó:  Egyszer csak elmegy

Macskaőrség:   Dorombolás-generátor

(via wikipedia, youtube, flickr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Szálloda, ahol nagyon szeretik a vizet

Medencék, vízesések, csobogók, patakok, átfolyók mindenhol. Eza Como Shambhala Resort Bali szigetén. Napfény, pálmafák, bambusz, és víz. Kell más?

Tovább


Az autó nélküli város mítosza

Több internetes portál is csodaként számolt be egy amerikai városkáról, amely már 116 éve betiltotta az autók használatát. Mennyi a valóság és mennyi a mítosz a történetből?

A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

A történet röviden: Az amerikai Mackinak a világ egyetlen autómentes városa. 1898-ban rendeletet hoztak, hogy nem kérnek a büdös és zajos masinákból, ezért kitiltották a városból az autókat. A városba nem hajthatnak be autók, csak lovaskocsival, kerékpárral, és elektromos mopedekkel közlekednek az emberek. A szállító gépjárművek is csak elektromosak lehetnek. Egy gyönyörű, tiszta, és csöndes idilli város. A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

Nos, ez a történet is a "Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak" típusú történetmesélés példája. A történet igaz, de…

Tovább


Marlon Brando szigete kiadó

Luxusnyaralás ott, ahol a nagy színész sétált.

Tetiaroa egy magántulajdonban lévő, 6 km²-es atoll Francia Polinéziában. Igazi senki földje a Csendes-óceán közepén. A legközelebbi sziget is több tucat kilométerre van.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Sziget kastéllyal és ágyúval eladó

New York közepétől egy órányira saját sziget? Maga a királyság!

A Taverna-sziget egy három és fél hektáros földdarab Connecticut partjainál.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Rejtélyes rajzolat a sivatagban

Műholdról is jól látható, titoktatos ábra található az egyiptomi sivatag mélyén. nem messze attól a helytől, ahol Mózes megkapta törvénytáblákat.

Egyiptom, Sínai-félsziget déli csücske. A népszerű nyaralóhelyet, Sharm el Seikhet észak felé elhagyva a sivatagi hegyek között látható az az ábra.

Jól látható a Google térképén is.

Tovább


Eladó szigetek

Ki ne vágyna egy saját szigetre, ahova elvonulhatna a világ elől. De a trópusiak a gazdag szomszédság miatt meglehetősen drága, hétszámjegyű árakkal dobálóznak, természetesen dollárban. Néhány "olcsóbb" ajánlat a világ minden tájáról.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog