Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Óceánjáró Velencében

Elképesztő látvány ha az egyik legnagyobb óceánjáró kiköt Velencében. Az MSC Magnifica 194 méter hosszú, 34 méter széles, és 17 emeletes.

Tovább


Tó az óceán felett

A Feröer-szigetek legszebb tava egy különleges természeti jelenség.

Feröer-szigetek egy középkor óta lakott vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton Norvégia, Skócia és Izland között. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent. A Sørvágsvatn-tó vagy más néven Leitisvatn-tó Feröer legnagyobb tava. Vágar szigetén található.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Stílus az ember

Kevin Oprey kapitány 10 éve irányítja Queen Mary 2 óceánjárót. A jeles évfordulót ezzel a fotósorozattal ünnepelte meg. A stílus maga az ember.

Tovább


Üvegfalú ház az óceán partján

Álomház a Kaliforniai Laguna Beachen.

Közvetlenül a Csendes-óceán partján, a meredek partfal tetején áll a villa.

Egy domb tetején 180 fokos kilátás a partra és az óceánra.

Tovább


Oroszánfóka a főutcán

Egy oroszlánfóka úgy döntött, hogy kicsit ott hagyja az óceánt, és városnézésre beugrik a brazíliai Balneario Camboriu városába. Nagy feltűnést keltett, amikor kimászott a strand homokjára, majd rövid idő után megindult a városba. A városkában megbénult az élet, mivel sétájához (kúszásához) a város legforgalmasabb utcáját választotta. A forgalom leállt, az emberek körbeállták fotóztak, videóztak. A rendőrség igyekezett visszaterelni a tenger felé a több mázsás jószágot. Közben folyamatosan vízzel locsolták, hogy ne száradjon ki a bőre. Végül a mentőakció sikert aratott, és a különös turistát sok száz ember búcsúztatta a parton. (Videók a végén)

Tovább


Aki együtt úszik a nagy fehér cápával

Ocean Ramsey, 27 éves modell és környezetvédelmi aktivista megtette a lehetetlent: együtt úszott a nagy fehér cápával, mindenféle védőfelszerelés nélkül. A felvételei lélegzetállítóak: egyszerre rémületesek, és gyönyörűek. Olyan dolgokat tesz meg vele, mint eddig csak delfinnel láttunk.

Tovább


Hihetetlen kilátás a tengerre

Ha valaki lélegzetállító kilátásra vágyik, annak mindenképpen ezt a kis faházat ajánlom. A ház különlegessége, hogy egy sziklafal peremén áll, és a terasz szélén nincsen korlát.

Chile középső részén, Buchupuero közelében áll a Csendes-óceán partján. A házat a tulajdonosok, Alvaro Ramirez és Clarisa Elton tervezte. A két építész a kis méret ellenére mindenek talált helyet a házban: hálószoba, fürdőszoba, konyha, nappali és terasz. És mindenhonnan a  lélegzetelállító kilátás nyílik a Csendes-óceánra.

Két tanácsot adnék a tulajdonosoknak: ne itt dobáljanak botot a kutyának, és piásan soha ne dülöngéljenek ki a teraszra.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Kakukkfüves magyaros gombaleves

Napi videó:   A szabadfutók is esnek nagyokat

Napi fotó:  Furcsa asszisztálás

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Norvégia csodái: a Szószék-szikla

Barlang-étterem kilátással a tengerre

A világ legnagyobb úszómedencéje

(via picdump)

Tovább


Privát óceán

A világ egyik legszebb szeglete Szamoán található, egész pontosan Upolu szigetén. A Sua névre hallgató hatalmas lyuk - bár nem látszik, - közvetlenül az óceán partján van. Az óceán hullámzása elmorzsolja a sziklákat, és barlangokat váj a szigetbe. Itt a barlang belseje beomlott, de épségben megmaradt egy kőív, amely elválasztja az óceántól. Egy kis békés, kékvizű, sósvizű medence jött létre. Vize folyamatosan cserélődik, mert az ív alatt továbbra is áramlik a víz, és ki is lehet jutni a végtelen óceánra.

Egyes információk szerint a Sua magántulajdonban van, ha ez igaz, a tulajdonosa az egyik legszerencsésebb ember a földön, vagy nagyon ügyesen választott magának telket.

Tovább


Gumikacsák a Föld körül

Mit csinált 29 000 gumikacsa? Végig lubickolták a világtengereket a tudósok legnagyobb örömére.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog