Ocean Ramsey, 27 éves modell és környezetvédelmi aktivista megtette a lehetetlent: együtt úszott a nagy fehér cápával, mindenféle védőfelszerelés nélkül. A felvételei lélegzetállítóak: egyszerre rémületesek, és gyönyörűek. Olyan dolgokat tesz meg vele, mint eddig csak  delfinnel láttunk.

A hetvenes évekig a kutya sem törődött a cápákkal. Azután megjelent Peter Benchley könyve, és a belőle készült Spielberg film, és utána az egész világ rettegni kezdett a cápáktól. Ocean Ramsey a Honoluluban székelő Hawaii Cápavédelmi szervezet színeiben akarja megmutatni, hogy ez az állat méltatlan a rossz hírére.

Talán egyetlen állatnak sincs olyan rossz híre a világban, mint a nagy fehér cápának: igazi szörnyeteg, a fehér gyilkos, pusztuljon a tengerből. Sikerült a médiának ezt az állatot teljesen démonizálnia. Pedig nem gyilkos szörnyeteg, nem egy kegyetlen evőgép. Egyszerűen egy ragadozó, egy nagy hal.

 

Azt mondta: "Minden történetnek  szüksége van egy gazember, és miután a filmben ez a cápa, utána már túl könnyű volt a médiának tovább manipulálnia az emberi pszichét, és mélyen tudatosította az abszurd terrort.

A képek után videó is megnézhető az úszás.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Pedálos guruló pub

Napi videó:   Apportírozó cica

Napi fotó:  Teljesen politikamentes

(via dailymail)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...