Az átlagos szobabiciklik legnagyobb problémája, hogy gyakorlatilag csak a tekerés szimulálására fordítanak gondot, a kerékpározás valós mozgásaira nem. Mert ha állva hajtjuk a gépet, akkor a kerékpárt jobbra-balra rángatjuk, bedőlünk vele. Ez különösen igaz nagy sebességnél, vagy éppen hegyre felfelé.  Ha egy átlag szobabiciklivel valaki bedől, annak csúnya pofára esés lehet a vége.

Olcsó megoldást erre most sem találtak, de profit igen.

Az olasz RealRyder cég ABF8 típusjelű gépével kormányozhatunk, bedőlhetünk, egyensúlyozhatunk, vagy hegymenetre állítva a nyeregből kiállva a bringát meghajthatjuk rendesen jobbra-balra rángatva.  Természetesen ez sem éri el a valóság teljes illúzióját, de sokkal közelebb vagyunk hozzá.

A közel valódi bringa méretű szerkezet csaknem száz kilós, amiben a hátsó kerék helyén egy hatalmas, harminc kilós lendkerék van. (Egy átlag szobabicikli esetében ez 8-12 kiló.)

A nagyobb élmény és komolyabb testedzés árát természetesen meg kell fizetni, ez a komoly sporteszköz 2000 dollárt kóstál. Kizárólag fanatikusoknak ajánljuk.

 Csatlakozz a közel nyolcezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  A világ végén

Napi videó:    Rosszul sikerült szökési kísérlet

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Nekem ez kell: a legkirályabb szobabicikli

Bicikliző robot

10 őrült bringa

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via realryder)