Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Üvegdóm alatt

Nem igluba költöztek, a ház fölé építettek egyet.A világ érdekes Norvégia sziget kupola dóm geodéziai ház iglu üveg

Tovább


A Gudvangeni viking piac

Néhány napra visszafordítják az időt.

Norvégia Gudvangen viking piac

Tovább


Legszebb északi fény fotók

Markus Varik egy kis cégnél dolgozik, akik turitákat visznek ki sarki fényre vadászni. Az évek során annyira tökélyre fejlesztették a túravezetést, hogy 94-98 százalékos garanciával vállalják, hogy vendégeik nem maradnak le az aurora borealis tündökléséről. Markus által készített gyönyörű fotók igazolják, hogy jó munkát végeznek.A világ érdekes északi fény sarki fény Norvégia

Tovább


Egy epikus süllyedés

A Norvegian Epic nevű hatalmas óceánjárónak Puerto Ricoban nem sikerült a kikötés: sorban süllyeszti el az úszó rámpákat, amin az utasok szoktak kiszállni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog: Babák újrafestve  
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Brandenburgi csirkecomb
Macskaőrség:  Gazdi, ébresztő!  
(via)A Norvegian Epic óceánjáró kikötés rámpa elsüllyed

Tovább


Modern kunyhó

Lehet régi alapanyagokból, ősi módszerekkel, modern, mégis régi stílusú kunyhót építeni. A tradicionális norvég házak modern utódja úgy beleolvad a környezetbe, hogy szinte észre sem lehet venni.A világ érdekes Norvégia modern kunyhó

Tovább


Csodálatos norvég épületek

Az északi ország nem csak fjordjairól, olajgazdagságáról, vad természeti szépségeiről híres. A zord természeti viszonyok megkövetelik a masszív, erős házak építését, és ezek miatt néha egészen különleges, és lenyűgöző építkezési megoldások születtek.
A világ érdekes Norvégia ház épület templom

Tovább


Norvégia legvarázslatosabb építményei.

Nem, ezek nem mese illusztrációk.

Tovább


Norvégia csodái: Geiranger-fjord

1000 méteres hegyek, 300 méteres vízmélység: Norvégia legszebb fjordja, a Geiranger.

A Geiranger-fjord (Geirangerfjorden) fjord Norvégia Sunnmøre tájegységében, Møre og Romsdal megye déli részén található. A Stor-fjord 15 kilométeres oldalága.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


A világ legnagyobb máglyája

Ha meg akarjuk nézni, hogyan ég a világ legnagyobb máglyája, akkor bizony Norvégiáig kell utaznunk. Ráadásul most már meg kell várnunk a jövő évet is, mert a máglyát minden évben a nyári napfordulókor, Szent Iván éjjelén gyújtják.

Tovább


A világ leghidegebb koncertje

Terje Isungset neve ismeretlen itt magyarországon, de Norvégiában ismert dzsessz-zenész. Különféle természetes anyagokból épít hangszereket, mint amilyen a nyírfa vagy a pala, és ezkre ír különleges hangzásvilágú zenéket.

Nemrégiben fejébe vette, hogy jégből készít hangszereket. Több félét is készített, és ezekkel add pszichedelikus hangzású koncerteket. Természetesen csak vastagon felöltözve, szigorúan nulla fok alatt.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Kérek két fagylaltkelyhet parasztosan!

Napi videó:   Utcai spré-festő

Napi fotó:  Nem rossz ötlet Kínából

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog