Egy húsz éve üresen álló pláza egyetlen lakói a halak.

Egy véletlenből született Bangkok egyik rejtett érdekessége.

 

Az 1990-es évek elején Bangkokban megnyitott a New World pláza. Azonban a nyitásból hamarosan botrány lett. Az építési engedély négy emeletre szólt, mert a városrészben tiltják az ennél magasabb házak építését. A hatóságok nem akarták, hogy Bangkok történelmi városrészét beárnyékolják a magas házak. A New World pláza azonban 11 emeletes volt. Errefelé nem ritka a tervek ilyen „módosítása”

 

Néhány évnyi huzavona után, a kilencvenes évek közepén elrendelték a felső hét színt visszabontását. A munka megkezdődött, de néhány baleset, omlások, és egy tragikus haláleset után végleg bezárták a plázát.

A sérült tetőn át bejutott az esővíz, és összegyűlt az épület alsó szintjén. Hamarosan igazi szúnyogfészekké vált a kis természetes/mesterséges tó. Ezért a helyiek néhány halat dobtak a vízbe, hogy megegyék a szúnyoglárvákat.

Az akció annyira jól sikerült, hogy azóta halak ezrei élnek itt, amelyeket a helyiek táplálnak.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Túrós-meggyes lepény

Napi videó:   Amikor a pálya a képernyő

Napi fotó:  Meleg ez a nyár

Macskaőrség:   Nagyon dühös hangok

 (via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...