Nem is oly régen különleges videó borzolta fel az internetezők kedélyét, amely a kínai állami televízió egyik tudósításának részlete. A tudósításban állami és katonai vezetők tekintenek meg egy hadgyakorlatot. Az egyik bemutató során katonák forró krumplit játszanak.

Ez egy egyszerű játék, ha megkapod a csomagot, azonnal tovább kell adnod különben "megégeti" a kezed. A katonák azonban egy éles bombát adtak körbe, amelyet az utolsó a kör közepén álló gödörbe dobott. Erre a jelre mindegyik katona a földre vetette magát.

Mikor láttam a videót, először csodáltam, a katonák bátorságát, és átkoztam vezetőik ostobaságát. De mikor újra megnéztem a filmet gyanús lett valami: a kiskatonák túlságosan szépen, túlságosan egyszerre, és nagyon látványosan vetették magukat a földre. Túlságosan magasra és szépen ugrottak. Miért? Aki félti az életét, inkább azonnal földre veti magát, hogy kikerüljön a robbanás hatása elől.

A másik ami furcsa volt, hogy a robbanás túlságosan függőleges. Egy sekély gödörnél sokkal szélesebben vetette volna szét a földet. Lehet, hogy biztonsági okokból mély volt a gödör?

A film kétszer mutatja be a hat katona bátorságpróbáját. Mikor alaposabban megnéztem, akkor vettem észtre a turpisságot. Az utolsó kiskatona hibázott: Nem a gödörbe dobta a bombát, hanem a lába elé. És mégis a gödör közepén robbant a bomba!

Véleményem szerint itt a vezetőket próbálták lenyűgözni a bemutatón, ezzel az átveréssel. A katonák egy füstölgő álbombát adtak körbe, de nem ez robbant, hanem a gödör aljába elásott, valószínűleg távirányított töltet.

Csatlakozz a több mint hétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagyazon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai fotó:  Titanic ürügyén

Napi videó:   A halálos szájszag

Csernobili katonai roncstemető

Kínai szellemvárosok

Kína folyót épít

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(Via youtube)