Három éves korában támadta meg az alattomos, de ártalmatlan betegség. Mégis szupermodell lett belőle.

Amikor az ember először pillantja meg őt, akaratlanul is a szépséges indián lovakra asszociál. Ezt ő nem szégyelli, és felvállalja. Így lett egy bőrbetegség nagykövete.

A hölgy neve Winnie Harlow, művésznevén Chantalle Winnie. Újságíró, szupermodell, és a vitiligo nevű betegségben szenved.

A betegség orvosi és nemzetközieg használt megnevezése vitiligo Magyarul  (szerzett) pigmenthiánynak, foltos festékhiánynak vagy bőrfestékhiánynak nevezhetjük. A vitiligo során a bőr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, s ezeken a helyeken teljesen pigmentmentes, fehérnek tűnő bőr marad.

MInél sötétebb bőrű a beteg, az elváltozás annál láthatóbb..

Nem fertőző, jelenleg nem gyógyítható. A pontos oka egyelőre ismeretlen, ezzel kapcsolatban csak feltételezések vannak. Kezelési módszerek léteznek, melyek esetleg segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a pigmenthiányt, egyes esetekben azonban semmilyen kezelési módszer nem javít a beteg állapotán.

Az átlagemberek mégis elutasítóak a betegekkel szemben, mert fertőzőnek vélik, vagy éppen az égési sérülésekre emlékeztetik őlet.

Pedig a betegség tulajdonképpen csak szépészeti probléma. nem fáj, nem fertőz. Egyszerűen csak csúnyának látjuk.

Ezzel a látásmóddal megy szemben Chantelle, aki felvállalta ezt a harcot a megkülönböztetés ellen.  Nála három éves korában jelentkezett a betegség.

Természetes szépsége azonban elbűvöli az embereket, és általa a betgség is sokkal elfogadhatóbbá vált.

Ma már ő a betegség legismertebb arca. Ugyanebben a betegségben szenvedett Michael Jacjson is, de a népszerű komikus, Steve Marton is ismert beteg.

Nemrégiben elvállalt egy szerepet JSMN The One című klipjében, ahol bebizonyította, ezzel a betegséggel is szép lehet valaki.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Egyszerű de tökéletes

Napi videó:   Az a nyomorult szél

Napi fotó:  A fal adja a másikat

Macskaőrség:   Legálmosabb cica

 (via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...