A japán rizsföldeken óriási szalmaszobrok tűnnek fel.A világ érdekes Japán rizs szalma szobor

 

A Japán Niigata város a japán rizstermesztés egyik központja. Szeptember-október a rizsbetakarítás ideje, ilyenkor hatalmas mennyiségben képződik rizsszalma. Régen ezt még a legváltozatosabb módon felhasználták, a tatamiktól kezdve a kalapig minden készült belőle. Napjainkra jelentősen csökkent az igény a szalma iránt ezért a város másfajta felhasználás mellett döntött. A szalmakévékből hatalmas szobrok készülnek, amelyek a város környéki földeken állnak. 2008-óta külön művészeti fesztivált is tartanak. Az idei év legsikeresebb szalmaszobrai.

A világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szoborA világ érdekes Japán rizs szalma szobor

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

A világ érdekes Japán rizs szalma szobor