A misztikus és lélegzetelállító vulkanikus csoda.Japán kanyon vulkanikus bazalt

 

Japán legdélebbi szigetén, Kjúsún, a Kumamoto prefektúrában rejtőzik a Takachiho-kanyon.

Japán kanyon vulkanikus bazalt

Japán egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, a Gokase-gawa folyó kanyonját évente több millióan keresik fel.

Japán kanyon vulkanikus bazalt

Japán kanyon vulkanikus bazaltA türkizkék folyó mélyen bevájta magát a sziklák közé, oldalairól vízesések zuhannak a folyóba.

Japán kanyon vulkanikus bazalt

A buja növényzet közül felbukkanó szabályos hatszögeket formáló bazaltoszlopok szépsége a helyieket is megigézte. A japán mitológia egyik legfontosabb helyszíne a vidék.

Japán kanyon vulkanikus bazalt

A mitológia szerint Amaterasu, a shinto napistennő annyira felháborodott bátyja kegyetlen csínyein, hogy elrejtőzött a közeli Ama-no-Iwato barlangban, és nem volt hajlandó kijönni. Ezzel megfosztotta a Földet a fénytől. Az összes isten és istennő összegyűlt, hogy rávegyék, jöjjön ki a barlangból. Megpróbáltak mindent, de hiába. Végül egy istennő eltáncolt egy felháborítóan trágár táncot, amitől az istenek hangosan nevettek. Amaterasu kijött a barlangból, hogy lássa, mi ez a nagy nevetés. Így tért vissza a fény a Földre. Az  Ama-no-Iwato barlang szent hely, nem látogatható, de egy közeli kilátóról megtekinthető.

Japán kanyon vulkanikus bazalt

Nem csak a sétaúton lehet végigmenni, csónakot bérelve a víz felszínéről is megcsodálható a kanyon.

Japán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazaltJapán kanyon vulkanikus bazalt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via, via, viavia)