Ha létezik tökéletes ház, ez nagyon közel áll hozzá.

 

Közép-Amerika, Honduras. Itt húzódik a Közép-Amerikai korall-zátony, amely az északi félteke legnagyobb, az ausztrál Nagy korall zátony után a második legnagyobb. Ennek a rendszernek a része a Guajana-sziget, melynek egyik déli öblében áll a Dumbar-szikla. 

Ezen a sziklán áll a villa Dunbar, amely a teljes sziklát elfoglalja. 

A ház kizárólag vizi úton közelíthető meg.

Csak azoknak ajánlott itt szállást foglalni, akiket a tengeren és a búvárkodáson kívül nem érdekel semmi. 

Ez az egybefüggő zátonyrendszer a Yucatán-félsziget északkeleti csücskén fekvő Cancúntól a Maya-folyón keresztül egészen Hondurasig húzódik, így a második legnagyobb korallzátony-rendszer az ausztrál Nagy-korallzátony után, és népszerű a könnyűbúvárok körében. Belize leglátogatottabb idegenforgalmi úticélja, ahova az országba érkező 260 000 turista mintegy fele érkezik, valamint az ország halászata szempontjából is nagyon fontos hely. Charles Darwin 1842-ben „Nyugat-India legfigyelemreméltóbb korallzátonya” néven írt róla.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó:  

Napi fotó: 

Macskaőrség:  

 (via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...