Felújításkor felbontották a padlót, és mit találtak?

 

Vannak nálunk szerencsésebb emberek. Ha mi kezdenénk lakásfelújításba, csak romokat és mocskok találnánk. Nem úgy, mint ez a fiatal pár, aki két évvel ezelőtt vásárolt egy házat. A háznak már hat tulajdonosa volt, és bizony ráfért egy alapos felújítás.  Neki is láttak a ház felújításának, egyik helyiséget hozták rendbe a másik után. Végül a konyha került sorra.

Amikor a konyhaszigetet is szétverték, legnagyobb meglepetésükre egy padlóba épített széfet találtak. A számzáras ajtó zárva volt. Elég réginek tűnt, és masszívan bele volt építve a padlóba.

A párnak eszébe jutott, hogy amikor beköltöztek a gyógyszeres szekrényben találtak egy papírdarabot, rajta néhány számmal.  Valami furcsa megérzést követve nem dobtak ki a paírt, azóta is ott volt a szekrényben. Elővették, és néhány próbálkozás után a széf kinyílt. A meglepetés nagy volt. A széf nem volt üres.

Volt benne néhány köteg készpénz, egy palack és ez könyv.

A pénz szinte csak százdolláros bankjegyből állt, amit 50 000 dollárra becsültek.  Nem volt rossz becslés, a számolás után kiderült, 50 080 dollárt rejtett a széf.

A palack egy üveg James E. Pepper Whiskey volt, elég régi címkével.

A sértetlen zárjegy szerint az akkor hatéves italt 1960-ben palackozták. Ez bizony most már 61 éves.

Találtak még egy könyvet is, E.F. Schumacher  - Tévelygők útikalauza. 1977-ben adtak ki, tehát a széfet később kellett lezárni. A könyv borítója alatt egy fénykép a fiatal Gregory Peckről.

A kép hátán szöveg: "Alan, ezt a könyvet feltétlen el kell olvasnod. Már aláhúztam, néhány kulcsfontosságú részletet. Barátod, Vincent."

Néhány furcsa mondatot találtak aláhúzva, mellettük egy Arizona térképet, amelyen be volt jelölve egy Mesa nevű hely.

És még egy régi fotó egy régi házról.

A fotó hátán egy titokzatos mondat. Ahol egy fából három lesz.

A könyven volt még egy bingó szelvény, amin három számot bekarikáztak.

Az egész olyannak tűnt, mint egy kincskereső játék, de milyen játék az, ahol a startnál megtalálják a kincset.

Vagy a titokzatos fényképek és üzenetek egy másik titkot rejtenek?

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Tojásban sütött piskóta

Macskaőrség:  A mogorva macskáról méretet vesznek

Napi videó:   Végtelen kisvasút

Napi fotó:  Tényleg nő a felmelegedés 

 (via )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...