A látogatók nem hiszik el, hogy a háló is márványból van.A világ érdekes nápoly szobor megtévesztés háló

 

 A nápolyi Sansevero kápolna a világ egyik legvarázslatosabb helye. A látogatók már évszázadok óta csodálják a 18. századi olasz mesterek munkáit. Fejcsóválva kérdezik: hogy lehet ilyet egyáltalán kifaragni márványból.
A kápolna ékessége egy szoborkompozíció, egy hálóba gabalyodott halász próbál kiszabadulni egy angyal segítségével. Szinte felfoghatatlan, de a hálóval együtt az egész szobrot egyetlen márványtömbből faragták. Az  Il Disinganno (Megtévesztés)a genovai Francesco Queirolo mesterműve, hét éven keresztül ( 1752-1759) készítette. A nagyra törő projektet a szobrászok lehetetlennek tartották, és Francesco vállalkozott arra, hogy megpróbálja.

A világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés hálóA világ érdekes nápoly szobor megtévesztés háló

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencven ezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)