Akik kimenekülnek a társadalomból.

 

 

Slab City Kaliforniában található, mintegy 330 kilométerre található Los Angelestől, közela Mexikói határhoz.

Egy hajdani, elhagyott katonai tábor, mára az utolsó hippik, és a társadalomból kivonulni akarok utolsó menedéke.

Aki ide költözik, tényleg lemond a civilizáció sok vívmányáról.

Nincs elektromos áram és vezetékes víz.

A csatornából szerzik a vizet, abban mosnak és mosogatnak. Majd mindent a napon szárítanak, mert az UV fény megöli a baktériumokat.

Szemétszállítás nincs, elégetik a szemetet.

A település a XX. század gyermeke. 1942-ben itt épült a Dunlap katonai tábor, amely a tengerészgyalogság kiképző táboraként működött. A területet lebetonozták, barakok épültek a területen. A háború vége utána feleslegessé válik. 1949-fokozatosan leépítik, majd 1956-ban elrendelik a létesítmény teljes felszámolását. Mindent lebontottak és elszállítottak. 1961-ben a területet átruházzák Kaliforni államra. Nem marad más, csak a hatalmas betonlapok (slab), amelyeket túl drága lett volna feltörni és elszálltani.

Nem sokkal később egy vegyipari cég húsz embert bérel fel, hogy kreozot bokrokat gyűjtsenek a sivatagban. Hogy ne kelljen annyit utazniuk, lakókocsikban laktak, amelyeket a hajdani tábor betonján állítottak fel. A kocsik később itt maradtak.

Ekkor született meg Slab city. Az elhagyott lakókocsikba beköltöztek, Majd újabbak is jöttek, bódék épültek. Hippik, szabadgondolkodó, művészek telepedtek itt le.

Leonard Kinght építette a megváltás-hegyet, egy három emelet magas beton és agyag dombot, amelyet befestett, és bibliai idézetekkel borított.

Máig úgy tartják, ez Amerika utolsó szabad földje.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Tojásban sütött piskóta

Macskaőrség:  A rémisztő banánhéj

Napi videó:   Játsszunk Indiana Jonest

Napi fotó:  Férfi és női lakás erkélye

 (via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...