Mélyebb szakadékot rejt, mint a Grand-kanyon.

 

Fényképezte

A Ruth-gleccser az alaszkai Denali Nemzeti Parkban található,  a hatalmas Alaszkai-hegység szívében. Mintegy 3 mérföldre található a 6168 méteres McKinley-csúcstól, Észak-Amerika legmagasabb hegyétől.A hegy dél-keleti oldalára hulló összes hó ls jég a gleccsert táplálja.

Fényképezte

A Nagy-Szurdok (Great Gorge) az egyik leglátványosabb szoros a földön. Hossza 16 kilométer, ezalatt hatszáz méterrel csökken a tengerszint feletti magassága. Ez arra kényszeríti a Ruth-gleccsert, hogy jégfolyamhoz képest szint vágtatva, napi egy métert csúszik lefelé. 1983-van rákapcsolt, és abban az évben 1200 métert haladt.

Fényképezte

Mindkét oldalon 1500 méter magas gránitfalak övezik.

Fényképezte

A jég vastagsága a szurdokban 1300 méter. Ha a jég elolvadna, egy  2,6 kilométer mély kanyon születne, amely másfélszer mélyebb, mint a Grand Kanyon.

Fényképezte

A gleccsert övező csúcsok mint fogak merednek az ég felé. Innen kapták nevüket is: jávorszarvas-fog, törött fog, medve-fog, bölcsesség-fog, hogy csak néhányat említsünk.

Fényképezte

Fényképezte

Fényképezte

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Macskaőrség: A macska halottnak tetteti magát

Napi videó: Durva oldalszél

Toochee-fotó: Különleges hómobil

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...