A thai kultúra nem szimpatizál a kóbor állatokkal. Azonban jött egy svéd séf, aki menedékhelyet nyitott a mozgássérült és elhagyott kutyák számára.kutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakács

 

Napjainkban is sok kutya veszti el gazdáját, vagy csak egyszerűen kiteszik őket valahol. Sok eb már kóbor kutyának születik. Ez még napjainkban is nagy gond az egész világon. A probléma Thaiföldön még nagyobb, mert a thaiföldi kultúra nem szimpatizál az utcán élő állatokkal.

kutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakács

Thaiföldön sokáig senki nem foglakozott a kóbor állatokkal. De végül jött valaki, aki saját kezébe vette a dolgokat. A svéd születésű séf, Michael J. Baines Thaiföldre költözött, és egy idő után ott megnyitotta a „The Man That Rescue Dog” állatmenhelyet. Amióta ebben a távoli országban él, már több mint 2000 kutyát és macskát mentett meg.

kutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakács

Michael10 évvel ezelőtt kezdte menteni a kutyákat az utcákról, és most a menedéket már 30 alkalmazottal üzemelteti. Nem csak az egészségeseket, hanem a sérülteket is szárnyuk alá veszik. Meggyógyítják őket, és ha szükséges kerekes állvánnyal élnek tovább.

kutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakács

A menhely dolgozói számára ma már a legnagyobb kihívás a váratlanul felmerülő problémák gyors kezelése. Megvan a rutin az etetésre, sétára, takarításra, a fizioterápiára és a hidroterápiára, ilyenekkel. De mentőszervezetként súlyos sürgősségi esetekkel napi zinten foglalkoznak. A rugalmasság fenntartása számukra a kihívás.

kutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakács

„The Man That Rescue Dog” egy hatalmas menedékhely, amely naponta 600 kutyát lát el. A nai rutin hajnali ötkor kezdődik.Először takarítás  és felkészülés a napra. A kerekesszékes banda és a többiek reggel 6-kor elmennek sétálni. Ezután a menhelyen élő közel 600 kutya reggelizik. A menhely teherautója reggel 7-kor indul, hogy közösség 350 utcai kutyáját is megetesse. Azután flytatódik a takarítás. 600 kutya után ez nem kis feladat. 10 órakor hidro- és gyógytorna a mozgássérült kutyáknak. 14 órakor ismét sétáltatás, majd ismét etetés, és folytatódik a takarítás.

kutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakács

Az alapítvány ingyenes klinikát is működtetünk. Minden napjuk be van táblázva. Két állatorvos és egy asszisztens teljes munkaidőben dolgozik.

kutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakácskutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakács

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)