Nem csak a kis független cégek láttak fantáziát a repülő autóban. A Boeing is elindított egy fejlesztési programot a nyolcvanas évek közepén. A kilencvenes évek elejére elkészült néhány prototípus.

A jármű szénszálas anyagokból készült, a súlya kevesebb mint 250 kilogramm. A vezérlése teljesen elektronikus, a vezető két pedállal és botkormánnyal irányította. Az Egyesült Államokban repülési engedélyt is kapott.

Vagyis repülhetett volna. Pontosabban erre a bemutatókon tettek is kísérleteket, de ezek csak kísérletek maradtak, mert a földet érések nem merítették ki a leszállás fogalmát. Vagyis szorgalmasan lepotyogtak.

Érthető módon nem volt iránta kereslet, ezért a Boeing a példányokat bezúzta. Egyetlen jármű létezik még, ez pusztán azért úszta meg, mert nem is tudott volna felszállni.

2008 elején az eBayen elárverezték ezt az utolsó létező példányt. Az autó ára sokáig negyvenötezer dollár körül állt, de az utolsó egy óra licitje az egekbe szállt. A nyertes százharmincegyezer dollárért lehetett a boldog új tulajdonos.

 

Ne hagyd ki a többit sem.