Ennél horrorisztikusabb betontömböt nemigen láthatsz.

Egyesült Államok, Indiana állam, Elkhart városka, a a Riverside Drive és a Lexington Avenue sarka.

Itt áll egy furcsa emlékmű: a betontömb. Távolról egészen hétköznapi, de közelebbről megnézve a látvány felkavaró: a betontömb fogakból áll. Több tucat mindenféle fog: őrlőfogak, szemfogak és metszőfogak, néhánynak ép a gyökere vagy a koronája, mások törötten, a csorbán állnak ki a betonból. De ami a leglényegesebb: mindegyik emberi fog.

A furcsa emlékművet a helyi fogorvos Dr. Joseph Stamp állította. Halála előtt 60 évig volt a városka fogorvosa, 1978-ban 88 éves korában halt meg. Valamikor a negyvenes években Dr. Stamp szíve csaknem meghasadt, amikor kutyája, a Prince nevű német juhász meghalt. Ahelyett, hogy szokásos sírkővet állított volna emlékére, a különc orvos úgy döntött, hogy betonba ágyazott fogakból készít emlékművet. A történet mögött nem lappang véres titok, a jó fogorvos a több ezer fogat maga húzta ki a rendeléseken. Mint kiderült, a kihúzott fogakat nem dobta ki, hanem tisztítás után az irodájában, egy hordóban gyűjtötte.

A fogbeton nem egyszeri ötlet volt. Senki, még unokái sem tudják, miért gyűjtötte a fogakat, és végül miért öntötte betonba. Amikor összegyűlt egy adag fog, azokkal is megnövelte a tömböt. A furcsa betontömb lassan a városka részévé vált, gyerekek játszottak rajta, néha ezzel ijesztgették őket, hogy rendesen mossanak fogat. Helyenként a tömb lecsorbult, mert ismeretlenek aranyfogat keresve letörtek belőle. De ilyet sohasem találtak.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Macskaőrség: Macskaédességek

Napi videó: Samsung luxus kennel

Toochee-fotó: Valamit rosszul csinál

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...