A méretein kívül nem tudunk róla semmit. Tényleg semmit.

 

Kent, Egyesült Királyság, Margate városa.

Itt található a legendás Shell Grotto, vagyis a Kagyló-barlang. Anglia egyik legrejtélyesebb építménye.

A helyiek által elfogadott legendárium szerint véletlenül fedezték fel, egy kacsáknak szánt tó ásása közben. A föld egyszer csak beszakadt, és egy üreg tátongott a munkás lába előtt. Ahogy ilyenkor régen szokás volt rohantak a helyi legokosabb emberhez, a tanítóhoz.

A tanító egy kötélen leengedte a fiát, Joshuát a lyukba, mindössze egy gyertyával. A gyerek egy gyönyörűen díszített barlangról számolt be, amelyek természetesen nem akartak fenn elhinni. Kiszélesítették a nyílást, és megnyílt az út a földalatti csodához.

Földalatti termekre és folyóra bukkantak, amely mozaikszerűen ki volt rakva kagylóhéjakkal.

A tanító rögtön meglátta benne az üzleti lehetőséget, felvásárolta a földet, és kényelmes lejáratot épített a barlanghoz. 1838-ban megnyitotta a nagyközönség előtt. A barlang azóta is magánkézben van.

A kagyló-barlang maga a tömény rejtély. Több, mint harminc méter hosszú kanyargós folyosó, középen a körtemplommal és a kupolával, a végében az 5x6 méteres oltárkápolnával.

A folyó 2, méter széles és 2,4 méter magas. Minden felületet kagylókból készített mozaik borít. Becslések szerint 4,6 millió darab kagylóhéjat használtak fel. Gyönyörű, bonyolult mintázatban.

Természetesen a körtemplom és a kápolna fantázianév, mert nem tudni, ki és miért készítette.

A helyiek nem tudtak a létezéséről, benn sem találtak semmilyen feliratot, ábrát, vagy bármilyen utalást az építőkre. Még azt sem lehet tudni mikor készült.

Bármikor készülhetett az elmúlt 3000 évben. A legvadabb elméletek születtek az eredetéről: 18. vagy 19. századi gazdag ember ostobaság;  őskori csillagászati ​​naptár; templomos lovagok műve; szabadkőművesek titkos találkahelye; a főniciaiak építették; pythagoreusok / Oriental kabbalisták csinálták;az ókori krétaiak műve; sőt szóba került egy 12 000 évvel ezelőtt élt mexikói civilizáció is; és így tovább.

Az teljesen valószínűtlen, hogy hamisítvány lenne, hogy a megtalálása előtti időkben, titokban készült volna. Egész egyszerűen a feladat túl hatalmas ehhez.

A falon többféle kagylóhéjat találtak, amelyek mára már megritkultak a környéken, de régen bőséggel voltak az öblökben.

1932-ben az új tulajdonos bevezette a villanyvilágítást. Egyúttal letakarították a mécsesek és lámpák évszázados mocskát is. Sajnos kiderült, a piszok alatt a kagylók színe megfakult, kifehéredtek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Macskaőrség:  Pózolok a fotón, min egy sztár

Napi videó:   Mad Max 4 – a kamerák mögött

Napi fotó:  A világ fő légi útvonalai

 (via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...