Rejtélyes fa áll Mozambikban, a Limpopo Nemzeti Parkban. Az évszázados baobabfa törzsét különleges farágások díszítik: majom, pók, tigris, krokodil, és még több tucat faj. A faragások régiek, senki sem tudja ki készítette és miért.

Eddig a történet, a legenda. A csodás képek önmagukért beszélnek. A fa valóban lenyűgöző. De a történet nem igaz. Ha érdekel az igazság, a képek után megtudhatod.

És jöjjön az igazság: a történetből semmi sem igaz, romantikus és misztikus kitaláció. Tipikus internetes történet, valaki sztorit generál a képek köré, és ez elterjed villámgyorsan.

A fa nem  Limpopo Nemzeti Parkban áll, de még csak nem is Mozambikban. Hanem az óceán túloldalán az Egyesült Államokban, a floridai Orlandóban. A Helyi Disnes World egy kevésbé ismert látványossága. Az állatkirályság című témaparkban áll, teljesen mesterséges. A műalkotás címe az Élet fája.

A dolog magyar vonatkozása, hogy a zseniális Hormay Zsolt tervezte, és az általa vezetett csapat készítette a "fát".

Mindez azonban semmit nem von le érdekességéből, különlegességéből, szépségéből. Legenda nélkül is szép.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Tükörkép zöldben

Napi videó:   Titokzatos videó: a levitáló kislány

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Csodálatos pénzfák

Rémisztő fák

Misztikus fák

(via iif)