Nem sikkasztott, gyűjtögetett.

 

Ferdinand Cheval francia postás élete nem volt könnyű, naponta kellett bejárnia egy 29 kilométer hosszú útszakaszt. Ha közben szép követ talált, felvette és elrakta. A gyűjtőszenvedélye egyre erősebb lett, végül már talicskát is vitt magával, hogy a napi szerzeményt könnyebben hazavihesse. A kavicsokat otthon nem rakta félre, hanem építeni kezdett belőle. Álmai palotáját.

Cheval postás így tett minden nap 33 éven keresztül. 1879 és 1912 között nappal kavicsokat gyűjtött, éjszakánként a falat rakta. 33 év alatt elkészült a különleges palota, aminek azóta is csodájára jár a világ.

Cheval postás nem volt sem kőműves, sem építész, nem volt semmilyen képzettsége. Teljesítménye így még inkább lenyűgöző.

A palota nem lakható, de lakott: kavicsból készült lények népesítik be, akiket szintén Cheval postás készített.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztro: 

Macskaőrség:   Macskás pillanatok 

Napi videó:  A polip rákra vadászik

Toochee-fotó:  Egy tökéletes pillanat

  

 (via )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...