Úgy emelkedik fel, ahogy egy kínai legyező kinyílik.

 

Londonban rajonganak a különleges hidakért. Nemrégiben már bemutattam a Paddigtoni gördülő-hidat, most egy újabb különleges gyalogjáró következik. Ez is inkább egy kinetikus szobor, mint híd.

Szintén Paddingtonnál készült el nemrégiben a legyező-híd. A különleges szerkezet nem egyetlen, hanem öt párhuzamos hídtestből áll.

A híd 20 méter hosszú, három méter széles, és a gyalogosforgalom számára készült.

A hídtestek egymás után nyílnak fel, mint egy kínai legyező. A legfelső 70 fokos magasságig emelkedik, a továbbiak arányosan lejjebb. Felnyitott állapotban  a  legalsó elem és a víz szintje között két és fél méter a szabad hely. Itt kényelmesen átférnek a kishajók.

 

Az öt acélgerendát könnyű mozgatni az ellensúlyoknak köszönhetően. Az ötletes tervezésnek hála az ellensúly is a „szobor” részét képezi.

A híd tervezője az Angol Knight Architect cég, a szerkezetet az AKT mérnökei készítették el.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi videó:   Motorozás a hídon át.

Napi fotó: Landolás 1.

Macskaőrség: Pénzt lopott a macska

(via)