Ha itt lehetnék, már a pizza sem érdekelne.

 

Na jó, valójában nem pizzéria. De van valódi, olasz, fatüzeléses pizza-kemecéje.  Hivatalos neve Cloud 9, titulusa lebegő bár és étterem. Valószínűleg ez a világon a szárazföldtől legtávolabbi vendéglátóhelye.

Valahol a Fidzsi-szigetek között található a nyílt vízen.

40-45 perc hajóútra található Port Denarau-tól, és mintegy 10 perces motorcsónak útra a Musket Cove Resorttól, a Lomani Resorttól, és a Plantation Resorttól.

A nyitott, kétszintes, úszó bár és étterem, napágyakkal függő székekkel,  és 360 fokos kilátás nyílik az óceánra. Az úszó bár 100 fő befogadására képes.

Várakozás közben arra ösztönzik a vendégeket, hogy csobbanjanak egyet a kristálytiszta vízben.

A víz nem véletlenül ilyen tiszta. Errefelé elég szigorúak a környezetvédelmi előírások. Semmilyen hulladékot és szemetet nem engednek a vízbe. Mindent gyűjtenek és elszállítanak. Minden szeptikus és az élelmiszer-hulladékot egy tartályba gyűjtenek, amit a nap végén hajóval a Mamanuca Környezetvédelmi Egyesülethez szállítanak, ahol komposztálják.

Tevékenységei közé tartozik az úszás, vízisí és jet-ski kölcsönzés.

Cloud9 - FIJI from AerialVisionAustralia on Vimeo.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Pikáns sárgarépa krémleves

Macskaőrség:  Most nem is olyan veszélyes nagymacskák

Napi videó:   A 7 perces csoda

Napi fotó:  Jól elbújtam

  

 (via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...