Nem egy művész, a természet hozta létre.A világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakő

 

Az achát (régebben használatos nevén agát) egy féldrágakő, különböző kvarcoknak réteges összetétele. Leggyakrabban üregekben alakul ki. Jellemző rá a szalagos színezettség, mely nagyon szép. Könnyen lehet mesterségesen színezni, és színeit felerősíteni.  Az achátnak számtalan változata van, amelyek színükben vagy szennyezőanyag-tartalmukban különböznek egymástól.  Változatos rajzának megfelelő különböző elnevezései: szalagos, csillagos, szivárvány-, felhőachát. A legkülönlegesebb talán a tájképachát, természetes zárványai tájképszerű látványt nyújtanak. A természet szeszélyes ecsetje mesebeli növényeket, ismeretlen tájakat rajzol a kristályba.

A világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakőA világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakőA világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakőA világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakőA világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakőA világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakőA világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakőA világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakőA világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakő

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint hetvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

A világ érdekes Achát tájkép ásvány féldrágakő