Mintha egy fantasy-világ éledne fel.

 

Dan Pauly egy negyedik generációs kézműves ács. Legismertebb munkái azok a csodálatos rusztikus kis kabinok, amelyeket régi épületek bontott fájából készít. A Minnesotában élő iparos épít szaunákat, istállókat, pihenőházakat, és melléképületeket. A művészi aláírásával ér fel a tető és a kémény, amely az ő védjegyévé vált.

Dan dédapja az 1800-as években vándorolt ki az Egyesült Államokba.  Minnesotában nagyon sok csűrt, pajtát, és gazdasági épületet húzott fel két kezével. Sok még ma is áll.  A saját honlapján Dan írta: Amikor felfedezek egy régi pajtát vagy istállót, arra kell gondolnom, lehet, hogy ez ugyanaz fűrészáru, amit dédapám használt több mint 100 évvel ezelőtt. Amíg le nem bontasz egy régi pajtát, elképzelni sem tudod, a régi mesterek mennyi munkát és fáradtságot fektettek be az épíésbe. Minden épület egy önálló műalkotás. Ez a fa tükrözi természeti örökségünk, és patinája sokkal gazdagabb és vonzóbb, mint az új faanyagé.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Ötletes csomagolás

 

Macskaőrség:  A macska kézimunkázik

Napi videó:   Hullámlovaglás krosszmotorral

Napi fotó:  Nem tükröződés

  

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...