Egy autó árába és két év szenvedésbe került a tetoválások eltűntetése. Megrázó képek.

Bryon Widner igazi keményvonalas skinhead volt. 14 éves korában varrta fel első rasszista tetoválását. Tagja volt a Fehér Hatalom mozgalomnak. Egész testét tetoválások borították. Még a kézfejét és az arcát is.

2006-ban megnősült, és gyermeke született. Ekkor megváltozott benne valami.

Normális életet akart élni. Tetoválásai miatt nem kapott munkát, ezért elhatározta, megszabadul tőlük.  Egy ismeretlen jótevő hölgy meg akarta adni neki az új élet lehetőségét, ezért fizette a lézeres műtétek költségeit.

Sokszor hallottam már, hogy valaki azt mondta, ha majd megunom a tetkókat, akkor lézerrel leszedetem.

De erről általában csak annyit tudnak az emberek, hogy létezik az eljárás.

De hogy ez mivel jár?

És mennyibe kerül?

Byron elképesztő tortúrán esett át. Két év alatt, összesen 25 kezeléssel távolították el a tetoválásokat. De csak az arcáról, a nyakáról és a kézfejéről. Néhány hetente újabb műtét, amely alatt gyakran üvöltött a fájdalomtól. A műtétek között a gyógyulás sem volt fájdalom mentesebb.

Mindez 35 000 dollárba, csaknem nyolcmillió forintba került.

Byron ellen volt csoportja bosszút esküdött. Az FBI tanácsára messzire költözött. Azóta építőmunkásként dolgozik, és előadásokat tart a rasszizmusról.

Történetéről dokumentumfilm készült a Gyűlölet eltörlése címmel.


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Pó-völgyi palacsinta

Napi videó:   Sétálj Alien lábakon

Napi fotó:  Így is lehet uszályokat szállítani

(via mirror,wikipedia,youtube)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...