A legdrágább legfelkapottabb sztárvárost sem kímélte a katasztrófa. A Balaton északi partjához hasonló tengerparti táj pusztulása a levegőből látszik igazán.A világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófa

 

Malibu a Los Angelestől néhány kilométerre északra kezdődő, kelet-nyugati irányban elhúzódó Santa Monica-hegység déli lejtőitől az óceán partjáig húzódó keskeny, de hosszú part menti sáv. Nevét az őslakos indiánok Humaliwu (itt a hullámok hangosak) kifejezése után kapta. A közeli Hollywood filmcsillagainak kedvelt lakóhelye, filmek gyakori helyszíne.

A világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófa

Végeláthatatlan villanegyednek, mintsem európai értelemben vett városnak nevezhető. A partvonal mostanra sok helyen kilométereken keresztül szinte megközelíthetetlen az egybefüggő villasorok miatt. Az egykori gabonatermelő és marhatenyésztő gazdaság néhány évtized alatt Kalifornia legdrágább és legelegánsabb lakóövezetévé vált.

A világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófaA világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófaA világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófaA világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófaA világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófaA világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófaA világ érdekes Kalifornia Malibu tűzvész katasztrófa

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: Novemberi melengető  
Macskaőrség: Behatoló a macskaajtóban  
Napi videó: 
Bátorságpróba  
Napi fotó: 
Gulliver a tengerparton

(via)