Ízlés, indián múlt, hagyomány, és sok pénz. Egy tökéletes ház a ködbevesző hegy tetején.

A Great Smokey Mountains, magyarul a Nagy Füstös-hegység Tennessee és Észak-Karolina államok határán, az Egyesült Államok délkeleti részén fekszik. Az Appalache-hegység régiójának része. A hatalmas keményfa erdőket és sötét fenyveseket jéghideg patakok szabdalják. Nevét onnan kapta, hogy a reggeli harmat felszállása után a völgyeket gyakran köd üli meg. Ebből kétszázezer hektár az Államok legnépszerűbb nemzeti parkja, amelyet évente kilencmillió ember látogat meg. Ez a föld hajdan a Cseroki indiánok otthona volt.

Ezek után nem véletlen, hogy Tyra és Jeff Armrein, akik büszkék indián őseikre, itt vásároltak egy öthektáros birtokot, ahol felépítették álmaik rönkházát.

A nappali egyetlen hatalmas tér, nyolc és fél méter magas. Érdekes módon a kandallót nem az oldal- vagy a hátfalnál építették meg. A ház déli oldalát végig üvegablakok borítják, és a középső ablak helyén kapott helyet a tűztér. A kandallót a teljes belmagasságban felépítették, cseroki íj, nyilak, és egy kézzel készített fejdísz díszíti.  

 A préselt réz plafon a ebédlőben a régi penny érmére emlékeztet. A padló a ház minden helységében hickory-dióból készült. Az oszlopokat egy indián mester faragásai díszítik.

Egy hangulatos zúg: hatalmas ablakok, kényelmes fotelek rejtett világítás.

  Az emeleti galéria fölött fából faragott sas fészkel, a korlát elemeit természeti jelenetek díszítik, farkasok, fekete medvék, szarvasok.

A hálószoba a hatalmas, kézzel készített ággyal.

A tágas konyhát a terméskőből rakott konyhasziget uralja.  

A mézszínű fürdőszobában a kádat terméskő veszi körbe, mintha egy természetes medence lenne. A két festett üvegablakot a háziasszony tervei alapján egy helyi mester készítette.  

 

 A terasz, háttérben a hegyekkel:

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 

Forrás: Via