Pedig nem valódi. Különlegesen szép katonai diorámák.

 

Gyerekkorában szinte minden fiú megpróbálkozik a makettezéssel, legalább egy repülőgép összerakásával. Odáig már kevesen jutnak el, hogy diorámát építsenek, ilyen professzionális alkotásokhoz pedig már szenvedély és igazi művészi érzék kell.Lenyűgöző az az élethűség, amit a készítők elértek, mert a vizet a legnehezebb bezárni a pillanatba.

A dioráma a fényképezést megelőző négy látványélmény egyike. Neve a görög dia („át”) és horama („látvány”) szavakból származik. Napjainkban a makettekkel, illetve azok készítésével azonosítják. Napjainkban a dioráma kifejezés jelentése kibővült, illetve átalakult, és gyakorlatilag a makettezést jelenti. A diorámák egy tájat, jelenetet, tevékenységet, történelmi eseményt stb. mutatnak be, három dimenzióban. Tipikus felhasználási területük a múzeumi kiállításokon való felhasználás.

A dioráma, azaz makettkészítés tipikus szabadidős hobbitevékenység is. Alapját a különféle, többnyire műanyagból készült, építhető makettek adják. A legnépszerűbb méretarányok az 1:35 és az 1:48, az ettől kisebb méretarányokat a részletgazdagság csökkenése miatt ritkán alkalmazzák.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó:  

Napi fotó: 

Macskaőrség:  

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...