A világ egyik legszebb fasora az Ír-sziget Angliához tartozó részén, Antrim grófság területén található. Armoy település közelében futó út ma a Bregagh road nevet viseli.

Kétszázötven évvel ezelőtt, a XVIII. század közepén a Stuart-család a családi kastélyhoz vezető út mentén bükkfákat ültetett el. Az évszázadok alatt a fák összeértek, az ágak összefonódtak, a fény és az árnyék különös táncot jár felettünk.


Nagyobb térképre váltás

A bükkfák legtöbbje ma is teljes pompájában áll az út két oldalán, és boltívként, természetes alagútként borul az út fölé.

Az ír időjárásnak köszönhetően elképesztő hangulatú képeket lehet itt készíteni.

 

Ez a fasor az Ír-sziget egyik legnépszerűbb fotótémája.

Nagyon népszerű az esküvői fotósok között is.

 

A fasor a Trónok harca című filmsorozatban is felbukkan.

 

Az út már nincs a család tulajdonában, az út végén egy golfklub található.

 

A legenda úgy tartja, hogy a Szürke hölgy szelleme kísért az ősi bükkfák alatt. Csendesen siklik végig az út mentén, és eltűnik, ahogy elhalad az utolsó bükkfa mellett.

Néhányan azt mondják, a szellem egy szobalány, aki egy közeli házban halt meg rejtélyes körülmények között évszázadokkal ezelőtt.

Mások úgy vélik, hogy ő egy elveszett lélek egy elhagyott temetőből, mások szerint teste egy elfeledett titkos sírban nyugszik.

Halloween éjszakáján, az elfelejtett sírok megnyílnak, és a Szürke hölgy sétájához csatlakoznak a meggyötört lelkek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Amikor a fegyver visszarúg

Napi videó:   Furcsa szögben

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Gitár 7000 fából

A természet csodái: a szerelem-alagút

Élő szőlőhidak Japánban

(via amusingplanet)