Tilos a rövidnadrág? Akkor jöjjön a szoknya.A világ érdekes brit diák lázadás fiú szoknya

 

Az angliai Exeter egyik középiskolájában fellázadtak a fiúk a szigorú egyenruha viselési rendelet ellen. Konkrétan azt nehezményezték, hogy a kánikulában a lányok hordhatnak rövid szoknyát, de a fiúknak kötelező a hosszú nadrág.

A hét elején már harminc fok fölé emelkedett a hőmérséklet Angliában, és a fiúk engedélyt kértek a rövidnadrág viseléséhez. Az iskola vezetése  ezt a iskola egységes öltözködési politikájára hivatkozva megtagadta. Az iskola igazgatója szarkasztikusan azt mondta, ha akarnak, viselhetnek szoknyát.

Ezt vették komolyan a fiúk, és testvérektől, ismerősöktől kértek kölcsön szoknyát. Szerdán mintegy harminc fiú jelent meg az Isca Academián szoknyában.  Néhány fiú még a lábát is leborotválta. A fiúk kifejezetten élvezték a könnyű és szellős viseletet.

Tettükkel az igazságtalanság ellen kívántak tiltakozni, hogy látták a női tanárokat, szandálban, és könnyű szoknyákban.  A szülők kifejezetten büszkék voltak rá, hogy fiai így kiállnak a jogaikért.

Az ügynek óriási sajtóvisszhangja lett, az iskola vezetősége nem győzött magyarázkodni, a régi hagyományokra hivatkoztak, és arra, hogy a szülők bevonása nélkül ők nem változtathatnak a szabályokon.

Az iskola azt nyilatkozta, hogy hosszú távon készek újragondolni a szabályokat. Az iskolaigazgató, Aimee Mitchell nyilatkozta „Tisztában vagyunk azzal, hogy az utolsó napokban már rendkívüli volt a forróság, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a diákok és a személyzet, továbbra is a lehető legkényelmesebb érezzék magukat..

 A probléma oka a merev szabályozás és a kötelező iskolai egyenruha. Az egyenruhák nem olcsók, és a költségek visszafogása érdekében döntöttek a nyári egyenruha kivonása ellen, mert arra úgyis csak pár hétig van szükség.

Egyre több helyen jelentkezik problémaként, hogy a merev munkahelyi dress code-ra nincs tekintettel a kánikula. A hét elején a francia Nantes város buszsofőrei vettek fel tiltakozásul egyen szoknyát.

A vezetőség a légkondicionált irodákban nem érzi á a probléma nagyságát. A38 Celsius fokos kánikulában a vezetőfülkékben akár 50 fok is lehet, így kell 7-8 órát dolgozni. A világ érdekes brit diák lázadás fiú szoknya

Szintén a héten történt, hogy az Angliai Buckinghamshireben Joey Barge egy rózsaszín női ruhában ment dolgozni, mert nem engedélyezték a rövidnadrágot az indokolatlanul szigorú dress code miatt. Ő ráadásul telefonos diszpécser volt egy Call Centerben, akinél végképp nem számít, mit is visel munka közben.

A világ érdekes brit diák lázadás fiú szoknya

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó:  

Napi fotó: 

Macskaőrség:  

(via, via)

A világ érdekes brit diák lázadás fiú szoknya