Hihetetlen történetet egy harcsáról, amely egy kosárlabdát próbált lenyelni.

Kanadában egy horgász csónakjában ülve furcsa dologra lett figyelmes: a vízben egy kosárlabda táncolt, amivel mintha játszott volna valami. Közelebb evezett és megdöbbenve látta, hogy a labda egy hatalmas harcsa szájában van. A hal megpróbálta lenyelni a feltűnő zsákmányt, de a nagy falat még csak nem is a torkán akadt, hanem a szájába szorult.

A harcsa megpróbált lemerülni, de a labda újra és újra a felszínre rántotta. A végkimerülés határán lebegett a víz tetején. A horgász megsajnálta az állatot, és sportszerűtlennek tartotta, hogy így kapja el. Megpróbálta kiszedni a labdát, de nem sikerült neki. Ezután felesége egy kést adott neki. Kiszúrta a labdát, és így el tudta távolítani a harcsa szájából.

Komoly kétkedéssel olvastam a történetet, a képek sem győztek meg. Horgász, amelyik elenged egy ekkora halat? Ugyan már! Egy ötletes Photoshop-zsoké mutatványának véltem az egészet. Ezért nyomozásba kezdtem.

A sztoriról annyit tudtam, hogy a kanadai Saskatchewan tartományban található Round-tónál történt. A 3x1,5 kilométeres tó valóban létezik, de a történetünkhöz semmi köze.

Kiderült, a hír valóban megjelent egy újságban. A kansasi Sunday Wichita Eagle hozta le a sztorit 2004. május 30–án, írója Michael Pearce. A történetet és a képeket Bill Drivertől vásárolták meg, aki ötven év alatt Panamától a Nagy-tavakig végighorgászta Észak-Amerikát. A történet két nappal korábban, május 28-án vele történt meg a kansasi Szantálfa-tónál. A házának teraszán állt, amikor megpillantotta a labdát. Bekiáltott feleségének Pam-nek, hogy hozza ki a fényképezőgépet, és beugrottak közel három méteres vitorlás csónakjukba. A történet többi része ismert.

A történet valódiságát a Snopes legendagyűjtő oldal is megerősítette.

 

Ezt láttad már?

Forradalmi Honda robogó

A WWF 15 legjobb plakátja

Folyékony napelem-permet

Meztelenül az állatokért

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra).