Az erdőt druidák szellemei, természetfeletti lények, és maga az ördög tartja a markában évezredek óta.

 

A Wistman-erdő, egy kicsi, távoli és ősi erdős terület az angliai Dartmoorban, a West Dart-folyó lejtőin. A mindössze nyolchektáros terület egy ősi erdő elszigetelt maradványa, amely több ezer évvel ezelőtt ezen a lápos területen terült el. Csupán három kisebb folt maradt fenn a hatalmas erdőségből.

A fák itt különlegesen régiek és satnyák, ami a magasságnak, és a rossz minőségű talajnak a következménye. Az ágak csomósak, csavartak, fantasztikus alakzatokat vesznek fel. A göcsörtös ágak összefonódnak, és vastag moha borítja azokat.  Itt a tölgyek alig nőnek magasabbra, mint 7 méter magas. A kusza ágak és az egyenetlen sziklás talaj lehetetlenné teszi, hogy a dartmoori pónik és szarvasmarha bejussanak ide. Ez az elérhetetlenség tartja védve a romboló legeltetéstől.

A helyiek hite szerint ezt a területet druidák szellemei, természetfeletti lények, és maga az ördög tartja a markában évezredek óta. Ez a fő oka annak, hogy ezek a fák még mindig léteznek a lápon. A „Wist” szó a helyi régi nyelvjárásban ijesztőt jelent.

A legendák szerint a hely a druidák szent ligete volt. A fák azoknak a kenneleknek a maradványai ahol az ördögi wisht-kopókat tartották, akik éjszakánként a elveszett lelkekre és az óvatlan utazókra vadásztak.

A mondák szerint hatalmas fekete ebek voltak, vörösen izzó szemekkel, és óriási sárga agyarakkal, akiknek az étvágya csillapíthatatlan volt az emberi testekre és lelkekre.

A kopókat vagy maga az ördög, vagy az Old Crockern nevű szellem vezette. Utazók beszámoltak róla, hogy ködös éjjeleken néha hallani a kutyák vonyítását.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztro: 

Macskaőrség:  Macskák egykor és most 2.

Napi videó:  Tudod mi a whiskey-nyomás?

Toochee-fotó:  Az igazi barátság

(via dartmoor)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...