A Westland Úszó Virág Parádé (Varend Corso Westland) egy egyedülálló, színes, évente megrendezésre kerülő esemény Hollandiában.

Augusztusban mintegy hatvan hajót díszítenek fel pompás virágokkal, növényekkel, gyümölcsökkel és zöldségekkel. Így felékesítve futnak ki a csatornára. A varázslatos konvoj mintegy 70 kilométeres utat jár be a falusi központok között:  Westland, Midden-Delfland, Vlaardingen, Rijswijk, Hága, és Delft.

Az eseményt évről évre mintegy 400 önkéntes szervezi: matrózok, zenészek, előadóművészek, kreatív emberek.

Mindenki hozzájárul az eseményhez, amely arra szolgál, hogy promóciót nyújtson a mezőgazdasági régió számára Westland vidéke ismert a kertészeti üvegházakról, az itt termő rengeteg virágról és zöldségről. 

Valójában Westland a legnagyobb üvegházzal lefedett terület a világon, ez a felvonulás bemutatja,amit az üvegházak ajánlani tudnak: gyönyörű friss termények, amelyeket egészséges módon termesztettek.

A felvonulást 1998 óta minden évben megtartják, és valamilyen központi témát is választanak. A 2011-es választott tematika a "Színház a vízen" volt. Az uszályok olyan színházi produkciókra jellemző díszítéseket kaptak, mint a Macskák, Hírnév, A hattyúk tava, vagy a Cirque de Soleil.

Több mint 330.000 látogatója van minden évben ennek a nyári látványosságot A háromnapos ünnepség során a hajók mindennap bejárják az útvonalat.

Nézők az útitervet megtekinthetik  Varend Corso Westland honlapján. Válasszon ki egy helyet a folyóparton, fogjon egy piknikosarat, telepedjenek le, és élvezzék a látványt. Vegyen egy összecsukható széket, vagy egy takarót, és töltse fel a kamera, és gyönyörködjön az egy órás felvonulásban.

Fontos megjegyezni, hogy a neten a Varand Corso karnevált összetévesztik az Amszterdami úszó virágpiaccal. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

,

Csatlakozz a közel nyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de esetleg nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai fotó:  A legnagyobb játékkatona - szoborember

Napi videó:  Új világrekord: a legmesszebb dobott papírrepülő

Michigani iszap fesztivál

Citromfesztivál a Riviérán

A természet csodái: a szerelem-alagút

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via internetparadotos)