Több mint két percig kapaszkodott az életéért.A világ érdekes svájc sárkányrepülés tandem baleset esés zuhanás heveder becsatolás

 

Érthetetlen és döbbenetes első siklórepülésen van túl ez az amerikai férfi.  Svájcban volt üzleti úton, és úgy döntött a csodálatos tájat megnézi a levegőből is. Ezért befizetett egy tandem sárkányrepülősre. A repülés valóban élete meghatározó élményévé vált. A sárkányrepülő pilótája az információk szerint egyszerűen elfelejtette utasa hevederét felcsatolni a sárkányszerkezetre.  A világ érdekes svájc sárkányrepülés tandem baleset esés zuhanás heveder becsatolás

A férfi az elrugaszkodás után rögtön szembesült a ténnyel, hogy csak két kezével tartja magát. Kétségbeesetten kapaszkodott, miközben egyre lejjebb csúszott. Pont úgy, mint egy akció-vígjátékban a moziban. A svájci pilótának két és fél percébe került, hogy leszállóhelyet találjon. Az amerikai férfi azonban nem bírta ilyen sokáig.

Amikor megnéztem a videót, furcsállottam az egész helyzetet. Egy pilóta ilyen alapvető dolgot elfelejtsen? Nem veszi észre az utas, hogy nem kapcsolják be. Ráadásul egy tandemrepülésnél általában a pilóta előtt lóg az utas. Nem egy rosszul sikerült átverésről van szó?

Ennek eddig nem találtam nyomát. A neten rákeresve a svájci tandemrepüléseknél valóban sok képen az utas a pilóta mellett van.

A világ érdekes svájc sárkányrepülés tandem baleset esés zuhanás heveder becsatolás

Az biztos, hogy a pilóta engedélye biztos ugrani fog, akár baleset volt, akár megrendezett.

Az amerikai az esés végül megúszta egy csuklótöréssel, és némi vassal a kezében.

A világ érdekes svájc sárkányrepülés tandem baleset esés zuhanás heveder becsatolás

Normális esetben ilyen élmény egy páros sárkányrepülés.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Legkirályabb kerti sütő
Macskaőrség:  Cicák nem mindennapos helyzetekben   
Napi videó:  
Ütődött Tarzan-utánzat  
Napi fotó: 
Amatőr pásztorkutya

(via)