Pózol, vigyorog, látszik, hogy jól érzi magát.

Ausztráliában az egyik legnépszerűbb tengeri szórakozás a Seawalking. A tengeri séta tulajdonképpen búvárkodás, és mégsem az. Nincs szükség búvárengedélyre, sem búvárfelszerelése, palackozott levegőre.  

Egy búvárharangot kapunk, azonban nem az egész testünk van benne, csupán a fejünk. Testünket körülöleli a víz, mégis nyugodtan lélegezhetünk. Hajóval kivisznek minket, a pár méter mély tengerbe, ahol a csobbanás után kézzelfogható közelségbe kerülhetünk a tenger élővilágával.

 

A Seawalkingnak igazi sztárja is van: Gavin, a fotómodell hal. Gavin Ausztrália partjainál, a nagy korallzátonynál él, a seawalking szerelmesei állandóan visszatérnek hozzá. Gavin származására nézve egy jól megtermett papagájhal.

Igen barátságos, sőt kifejezetten kedveli az embereket. Nem csak ott marad az emberek mellett, hanem a fotózáshoz még be is áll (illetve belebeg), szinte belemosolyog a kamerába.

Érthető módon a turisták megőrülnek érte. Talán az ő legnagyobb érdeme, hogy a trópusokon egyre több helyen lehet kipróbálni ezt a fajta merülést.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Rumos köcsög

Napi videó:   Hullámlovaglás az utcán

Napi fotó:  Titokzatos utas a buszon

(via besttravelpicture, huffingtonpost) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...