Ha hajlandó befektetni mindössze tíz dollárt, a jövője 500 év múlva biztosítva lesz. Legalábbis ezt állítja honlapján a Time Travel Fund amerikai vállalat. A cég szerint az időgépet fel fogják találni, és náluk be lehet biztosítani a jövőnket.

A módszer nem bonyolult. Nyolc dollárba kerül a jelentkezési lap, és az időutazó igazolvány. Ezzel tudjuk később igazolni magunkat a cég visszatérő ügynökeinek. Egy dollár fedezi a cég adminisztrációs költségeit. A maradék egy dollárt pedig elhelyezik egy 5 százalékos kamatozású bankszámlán.

Az elképzelés egyszerű. A cég ügynökei ötszáz év múlva a nyilvántartásuk alapján megkeresik ügyfeleiket, ellenőrzik személyazonosságukat, majd magukkal viszik a jövőbe, ahol már gazdag emberként élhetik az életüket. A számláról levonják az időutazás költségeit, és a kamatos-kamattal felduzzadt összeg felett szabadon rendelkezhetünk. Az egy dollárból nyitott számlán 500 év után 39 milliárd felett rendelkezhetünk.

Természetesen a cég nem vállal garanciát, hiszen addig háborúk törhetnek ki, vagy fel sem találják az időgépet. Én egy dolog miatt aggódom. Lehet, hogy 500 év múlva 38 milliárdba kerül majd egy hamburger.

 

Ne hagyd ki a többit sem.