Nem csak kategóriájában, hanem szó szerint. A Blue Marlin elképesztő dolgokat szállít, ha kell előtte elsüllyeszti magát.

Hossza 226 méter. Hogy értsd ennek a hajónak a méretét, a szállított hadihajó, a USS Cole 150 méter hosszú. A lyuk az oldalán 12 méteres. A merénylet után így vitték vissza az Egyesült államokba.

Besorolása szerint félig merülő nehéz szállító hajó. A  Blue Marlin szállít mindent ami nagy: olajfurú-platformot, teljes radarállomást, úszó szigetet. Sőt még hajókat is.

Olyan tárgyakat is szállítanak, amely oda tudna úszni, de a Blue Marlin 14 csomós sebességével ez biztonságosabb, és negyed annyi ideig tart.

Ha arra van szükség, egyszerűen elmerül, hogy fel tudja venni rakományát. A fedélzete tíz méterrel is lehet a vízszint alatt.

Fedélzete akkora, mint két focipálya.

Hatvan fő szállítására alkalmas, akik az utat és a rakományt felügyelik.

De még ez sem elég nagy, készül az utódja, amelyik 70 százalékkal nagyobb lesz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  A világ legdrágább szőlője

Napi videó:   A gyűrű igazi ura

Napi fotó:  Stílusos utánfutó

Macskaőrség:   A doboz a macska legjobb barátja

(via )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...