Kínában a hit erejének egy furcsa bizonyítékát őrzi egy buddhista templom. A padlóba mélyed egy szerzetes talplenyomata, némely ponton 3-4 centiméter mélyen. Bármilyen hihetetlen is, a talpnyom valódi, sőt, a szerzetes két tenyere is mély árkot vájt a padló deszkáiba.

 

A szerzetes még mai is él, és igen aktív. Hua Chi élete az elmúlt években egyszerű és kiszámítható volt. Minden reggel, még napfelkelte előtt felkelt, és elsétált a templomba.

Belépett, megállt a szokott helyén, imája közben letérdelt, lefeküdt, majd felállt. És újra. Mindig ugyanarra a pontra állt. És ezt megismételte naponta 2-3 ezerszer! Húsz éven keresztül.

 

Az idő belemélyesztette a talpát a fapadlóba. De már megöregedett, nem bírja erővel. Ezért csak naponta ezerszer ismétli meg.

Csatlakozz a több mint kilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Légbuborékok

Napi videó:   Utcai mountainbike-verseny Csilében

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Kína varázslatos színei

A természet csodái: A kínai Tündérhíd

Legszebb kínai kertek

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via worldoftechnology)